Home » Grand Slam » Roland Garros » Williams nog even geen recordhoudster

Williams nog even geen recordhoudster

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Serena Williams (WTA-10) komt elk Grand Slam een stapje dichter bij de eeuwigheid. Op Roland Garros 2019 ging ze voor een 24e titel.

Williams nam het in de derde ronde op tegen een landgenote, de 20-jarige Sofia Kenin (WTA-35). De jongste Williams-zus serveerde degelijk, maar had het duidelijk moeilijk om punten te scoren. Op haar eerste opslag wist ze nog 60% van de punten binnen te halen, op haar tweede nog slechts 30%. De Amerikaanse maakte uitzonderlijk meer directe fouten dan winnende punten. Met 6-2 haalde haar tegenstandster dan ook makkelijk de eerste set binnen.

In de tweede manche leek het Williams beter af te gaan. Ze wist aan te klampen en beide dames waren aan elkaar gewaagd. Bij 5-5 realiseerde Kenin een belangrijke break en kwam zo op 6-5. Deze voorsprong gaf de jonge Amerikaanse niet meer af. Op eigen opslag verzekerde ze zich na iets meer dan anderhalf uur van een ticket voor de volgende ronde.

Een verlies in de derde ronde is een zware opdoffer voor de 37-jarige Williams. Sinds Wimbledon 2014 stond ze in elk Grand Slam waaraan ze deelnam, minstens in de vierde ronde. Ze won de US Open in datzelfde jaar en trok in de drie daaropvolgende grandslamtoernooien aan het langste eind. Met een overwinning op de Australian Open in 2017 bracht ze de teller op 23, eentje minder dan het historische record van Margaret Court.

Kenin neemt het in de vierde ronde op tegen de Australische Ashleigh Barty (WTA-8).

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden