Elise Mertens (WTA-20) had niet bepaald geluk met de loting van de Rogers Cup in Toronto (Canada, WTA Premier). In de tweede ronde kreeg ze een klepper van formaat voorgeschoteld.

Mertens’ eerste ronde was ook niet meteen een gezondheidswandelingetje te noemen. Tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA-45) kwam de Limburgse wat traag op gang en had drie sets nodig om afstand te nemen. Bij haar volgende tegenstandster kreeg Mertens die kans niet.

Onze landgenote stond in de tweede ronde tegenover Serena Williams (WTA-10), die ondanks haar leeftijd en moederschap nog lang niet moet onderdoen voor haar jongere concurrenten. Mertens nam de beste start, ging in het derde spel door de opslag van Williams en liep 3-1 uit. De Amerikaanse bracht de bordjes echter snel weer in evenwicht en kwam op 5-3 voorsprong. Haar eerste setbal was meteen de goede en met 6-3 trok ze het laken naar zich toe.

De tweede manche kende een gelijkaardig verloop, opnieuw leverde Williams snel haar servicegame in. Mertens volgde echter onmiddellijk haar voorbeeld, tot tweemaal toe en zag de jongste Williams-zus naar 5-3 spurten. De Hamontse kreeg op eigen opslag nog kansen voor 4-5 maar kon deze niet verzilveren. Met nogmaals 6-3 plaatste Williams zich voor de derde ronde, waarin ze het opneemt tegen Ekaterina Alexandrova (WTA-48), een kwalificatiespeelster.

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.