Home » Grand Slam » US Open » Williams wint duel van mama’s en komt stap dichter bij 24e Grand Slam

Williams wint duel van mama’s en komt stap dichter bij 24e Grand Slam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Serena Williams (WTA-8) heeft zich geplaatst voor de halve finale op de US Open. Ze klopte Tsvetana Pironkova (NG) in een duel van mama’s.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de kwartfinale van de US Open stonden mama’s Williams en Pironkova voor de vijfde keer in hun carrière tegenover elkaar. Williams won de vorige vier duels en startte duidelijk als favoriete.

Pironkova toonde echter dat ze wakker was en ging bij 2-2 in de eerste set door de opslag van Williams. De Bulgaarse hield haar voorsprong vast en greep de set met 6-4.

In de tweede set hielden de twee mama’s elkaar in evenwicht tot Williams bij een 4-3-voorsprong Pironkova dwong tot fouten en een break forceerde. De Amerikaanse rook haar kans op een derde set en bemachtigde met 6-3 de tweede set.

Williams ging in de derde set meteen door op haar elan met een break in het eerste opslagspelletje van Pironkova. Ze bleef de set domineren en brak nog een tweede keer. Na 2 uur en 11 minuten klaarde de Amerikaanse de klus met 4-6, 6-3 en 6-2.

Williams kan blijven dromen van haar felbegeerde 24e Grand Slam. In de halve finale neemt ze het op tegen onze Elise Mertens (WTA-18) of Victoria Azarenka (WTA-27).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS