Home » Geen categorie » Fissette over Mertens: “Ik hou van haar attitude op de baan”

Fissette over Mertens: “Ik hou van haar attitude op de baan”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA 53) gooide de voorbije maanden hoge ogen en dat is ook Wim Fissette niet ontgaan. De Belgische coach van Johanna Konta (WTA 7) looft Mertens: “Ze gaat een mooie carrière tegemoet.”

Mertens presteerde de voorbije maanden uitstekend en prijkte in geen tijd in de top zestig van de wereld. Op Wimbledon moest ze weliswaar al in de eerste ronde inpakken, maar de 21-jarige Hamontse maakte het niemand minder dan Venus Williams wel knap lastig (6-7 4-6). Wim Fissette, trainer van de Britse topper Johanna Konta, vertelde aan persagentschap Belga dat hij onder de indruk is van de prestaties van Mertens.

“Elise Mertens, dat is een prachtig verhaal. Ze heeft bijzonder veel progressie gemaakt op heel korte tijd. Ik hou enorm van haar attitude op het terrein. Ze werkt altijd heel serieus en houdt de voeten op de grond. Haar spel is bovendien heel solide. Ik zie haar op korte termijn zeker de top vijftig en wellicht ook de top veertig binnenkomen. Naar mijn mening, zal Elise een mooie carrière maken”, aldus de 37-jarige Fissette.

Elise Mertens - © Walter Saenen (Tennis Vlaanderen)
Elise Mertens – © Walter Saenen (Tennis Vlaanderen)

Wim Fissette werkte in het verleden samen met Kim Clijsters, Viktoria Azarenka, Sabine Lisicki en Simona Halep. Sinds januari staat hij Konta met raad en daad bij. De 26-jarige Britse won dit jaar al twee WTA-toernooien (Sydney en Miami) en neemt het morgen op Wimbledon in de vierde ronde op tegen Caroline Garcia (WTA 22). In een interview met Press Association Sport doet Fissette het succesrecept uit de doeken. “De avond voor haar partij stuur ik haar het ‘gameplan’ door. Dat omvat zowel het mentale als het tactische aspect. Vijf minuten voor Johanna één dag later de baan opkomt, herhaalt ze die berichten en vertelt ze me haar voornemens voor de match. Als er iets ontbreekt, maak ik haar daar attent op. Je kan het vergelijken met een soort van examen. Ietwat ongewoon, maar ontzettend belangrijk. Wanneer ze honderd procent klaar is om het terrein te betreden, speelt Johanna haar beste wedstrijden.”

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS