Home » Grand Slam » Wim Fissette is klaar voor confrontatie met ex-poulain Azarenka

Wim Fissette is klaar voor confrontatie met ex-poulain Azarenka

Wim Fissette is klaar voor confrontatie met ex-poulain Azarenka

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Komende nacht staat de vrouwenfinale op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) op het programma. In een niet onbelangrijke bijrol: een Belg, namelijk Naomi Osaka (WTA-9)’s coach Wim Fissette. Aan de overzijde van het net wacht Victoria Azarenka (WTA-27), Fissette’s voormalige poulain.

“Natuurlijk is het een voordeel dat ik Vika vroeger heb gecoacht”, geeft Fissette toe. “Het is altijd meegenomen als je je tegenstandster goed kent. Ik ken Vika’s spel vrij goed, maar langs de andere kant is dit de finale van de US Open. Nu gaat het om het kunnen controleren van je emoties en het spelen van je beste tennis.”

“Maar goed, als ik mij voorbereid op een wedstrijd probeer ik sowieso altijd in het hoofd van de tegenstand te kruipen. Ik probeer haar te begrijpen op basis van video’s en statistieken, natuurlijk.”

Sleutelmomenten

“In de finale zal het volgens mij op enkele sleutelmomenten aankomen. Misschien een ace op het juiste moment of een dubbele fout op het verkeerde moment… Die zaken kunnen de wedstrijd bepalen. Het wordt ongetwijfeld een zware strijd tussen twee speelsters die de laatste weken het best in vorm zijn.”

Intuïtie

Hebben Fissette en Osaka een plan voor de wedstrijd? “Uiteraard, maar Naomi is iemand die vooral haar intuïtie en gevoelens volgt op de baan. Er is een plan, maar iets meer basis dan wanneer ik bijvoorbeeld een plan met Vika zou maken.”

De Belg en Osaka werken in december een jaar samen en het zit meer dan goed tussen de twee. “De chemie tussen ons is dik in orde, we passen goed bij elkaar en ik hou er erg van om met haar te werken. Naomi is heel ambitieus, maar tegelijk erg nederig. Ze is heel respectvol en dankbaar tegenover het team en daar hou ik van. Het is geven en nemen. Ons hele team werkt fantastisch samen.”

Road to the final: Naomi Osaka vs. Victoria Azarenka

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws