Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon 2016: Preview dag 12: Titanen strijden voor finaleplaats, Gérard volgt

Wimbledon 2016: Preview dag 12: Titanen strijden voor finaleplaats, Gérard volgt

Wimbledon 2016: Preview dag 12: Titanen strijden voor finaleplaats, Gérard volgt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Wimbledon editie 2016 loopt stilaan op zijn laatste benen. Op de twaalfde dag van het prestigieuze grastoernooi doen de mannen een gooi naar een finaleticket. In hun kielzog de dames die dubbelen voor een plaatsje bij de laatste twee duo’s. Verder speelt rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF-2) zijn halve finale. 

De Belgen

Gérard stond gisteren voor het eerst in het enkelspel op Wimbledon. Tegen de Brit Alfie Hewett (ITF-10) had Gérard nauwelijks een uur nodig om de 6-0 en 6-4  op het scorebord te zetten. In zijn halve finale vandaag krijgt hij opnieuw een thuisspeler voorgeschoteld. Gordon Reid (ITF-3) is alvast geen onbekende voor Gérard, de twee stonden al 15 keer tegenover elkaar. Zeven keer kon de Belg aan het langste eind trekken, acht keer was de Brit de sterkste. De laatste twee ontmoetingen draaiden uit in het voordeel van Reid.

Matches of the day

Roger Federer (ATP-3) mag als eerste strijden voor dat felbegeerde ticket voor de finale. Hij neemt het op tegen Milos Roanic (ATP-7), de Canadees die eerder David Goffin (ATP-11) uit het toernooi kegelde. Federer en Roanic keken elkaar reeds 11 keer recht in de ogen. Maar liefst negen maal was de Zwitser te sterk voor de bijna tien jaar jongere Canadees. Tien cruciale jaren ervaring die King Roger meer op de teller heeft staan. Toch was het Roanic die hun laatste ontmoeting, in Brisbane dit jaar, won. Federer blijft natuurlijk een graag geziene gast op Wimbledon. Zal het publiek zich ook nu achter de Zwitser scharen en hem naar een clash met thuisspeler Murray stuwen?

In de andere halve finale gaat het tussen publiekslieveling Andy Murray (ATP-2) en Tomas Berdych (ATP-9). De Tsjech is de meest verrassende naam op het appel in de halve finales. Zijn parcours was niet zonder hindernissen, hij gaf vier sets prijs. Murray daarentegen raasde in straight sets naar de kwartfinale, waarin hij zijn tanden bijna stuk beet op Jo-Wilfried Tsonga (ATP-12). Berdych en Murray stonden 14 keer tegenover elkaar, met een statistiek lichtjes in het voordeel van de Schot. De man uit Glasgow won 8 duels, de Tsjech moet het stellen met 6 overwinningen. Bovendien dateert de laatste zege van Berdych uit 2013. Murray blijft intussen zijn foeterende zelve. Kan het Britse publiek hem dit keer wel naar de finale schreeuwen?

Op court 1 staan de halve finales van het damesdubbel intussen geprogrammeerd. De Williams-zussen (WTA-D 251) spelen tegen de Duits-Tsjechische tandem Julia Goerges (WTA-D 15)/Karolina Pliskova (WTA-D 19). Venus en Serena mochten de Wimbledon-dubbelspelkroon al vijf keer in de lucht steken en zitten op koers naar nummer zes.

Serena geeft in afwachting nog wat goede raad mee…

 

De Belgen

SF: Gordon Reid (GBR) vs. [2] Joachim Gerard
Court 17, eerste partij vanaf 11u

Matches of the Day

SF: [6] Milos Roanic (CAN) vs. [3] Roger Federer (SUI)
Centre Court, eerste partij vanaf 13u

SF: [10] Tomas Berdych (CZE) vs. [2] Andy Murray (GBR)
Centre Court, tweede partij vanaf 13u

SF: Serena Williams (USA) / Venus Williams (USA) vs. [8] Julia Goerges (GER) /Karolina Pliskova (CZE)
Court 1, tweede partij vanaf 13u

 

Het volledige programma van dag 12 kan je hier vinden.[/alert]

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws