Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon 2016: Preview dag 4: Tweede poging voor Goffin en Flipkens en Mertens-Mestach dubbelen

Wimbledon 2016: Preview dag 4: Tweede poging voor Goffin en Flipkens en Mertens-Mestach dubbelen

Wimbledon 2016: Preview dag 4: Tweede poging voor Goffin en Flipkens en Mertens-Mestach dubbelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na de regendag van woensdag, heeft de vierde dag van Wimbledon een druk programma voor de boeg. David Goffin (ATP-11) en Kirsten Flipkens (WTA-51) proberen opnieuw aan hun tweede ronde te starten en er moeten nog veertien duels uit de eerste ronde gespeeld worden.

De Belgen

Op woensdag konden Goffin en Flipkens door de vele regen nog niet beginnen aan hun tweede ronde. Vandaag maken ze zich opnieuw klaar en hopen ze op goed weer.

Goffin neemt het op tegen de Fransman Edouard Roger-Vasselin (ATP-186). De Belgische nummer één start overduidelijk als favoriet maar hij zal toch op niveau moeten spelen tegen de Franse ex-nummer-35. In onderlinge duels staat het 1-1.

Flipper probeert te stunten tegen de Amerikaanse top 10-speelster en grasspecialiste Madison Keys (WTA-9). Keys kende een perfecte voorbereiding op gras, dus Flipkens zal haar beste beentje moeten voorzetten.

Kirsten Flipkens - © Melissa Van de Wiele
Kirsten Flipkens – © Melissa Van de Wiele

In het dubbeltoernooi komen Elise Mertens (WTA D-79) en An-Sophie Mestach (WTA D-81) in actie. Ze plaatsten zich knap voor de hoofdtabel en treffen in de eerste ronde het Amerikaanse duo Nicole Gibbs (WTA D-127) en Irina Falconi (WTA D-222). Het Belgische duo staat hoger op de dubbelranking en is dus zeker niet kansloos.

Elise Mertens - © Melissa Van de Wiele
Elise Mertens – © Melissa Van de Wiele
Matches of the day

Heel wat partijen van woensdag werden uitgesteld naar vandaag. Er staan nog veertien duels uit de eerste ronde op het overvolle programma, daarnaast moeten er maar liefst 46 matchen uit de tweede ronde gespeeld worden én gaat het dubbeltoernooi van start. Op de outside courts beginnen de matchen om 12 uur Belgische tijd, een halfuur vroeger als gisteren. Op Centre Court en Court 1 blijft het startuur 14 uur Belgische tijd.

Op deze drukke dag zijn er heel wat veelbelovende affiches. Bij de vrouwen neemt de Britse outsider Johanna Konta (WTA-19) het bijvoorbeeld op tegen het Canadese talent Eugenie Bouchard (WTA-48). Konta bereikte dit jaar al de halve finale op de Australian Open maar ging daarna op Roland Garros al in de eerste ronde onderuit. Kan ze met de steun van het Britse publiek op Wimbledon opnieuw hoge toppen scheren? In de tweede ronde wacht alvast een serieuze uitdaging tegen Bouchard, de Wimbledonfinaliste van 2014. Bouchard sukkelt de laatste tijd wel met haar vorm maar heeft nog steeds veel potentieel.

Johanna Konta - © Carine06 (Flickr)
Johanna Konta – © Carine06 (Flickr)

Wij kijken ook uit naar het duel in de tweede ronde tussen Gilles Simon (ATP-20) en Grigor Dimitrov (ATP-37). Simon, het Franse zestiende reekshoofd, krijgt in de tweede ronde met Dimitrov al een sterke tegenstander. De motor van de beloftevolle Dimitrov sputtert de laatste tijd maar op gras voelt hij zich in zijn sas. Twee jaar geleden stond de Bulgaar nog bij de laatste vier op Wimbledon.

Grigor Dimitrov - © Marianne Bevis (flickr)
Grigor Dimitrov – © Marianne Bevis (flickr)

Ook de match tussen Simona Halep (WTA-5) en Francesca Schiavone (WTA-111) is veelbelovend. Nummer vijf Halep staat al wel even in de top tien maar presteert wisselvallig op grandslams. Op Wimbledon is haar beste resultaat de halve finale in 2014. In de tweede ronde moet Halep aan de bak tegen de 36-jarige (!) Italiaanse veteraan Schiavone die nog steeds een taaie klant is.

Simona Halep - © Christopher Levy (Flickr)
Simona Halep – © Christopher Levy (Flickr)

[alert type=”info” title=”Programma dag 3″]De Belgen

R2: Kirsten Flipkens vs. [9] Madison Keys (USA)
Court 7, derde partij vanaf 12 uur, na een mannenmatch

R2: [11] David Goffin vs. [Q] Edouard Roger-Vasselin (FRA)
Court 8, tweede partij vanaf 12 uur, na een mannenmatch

R1: Elise Mertens/An-Sophie Mestach vs. Irina Falconi/Nicole Gibbs (USA)
Court 10, derde partij vanaf 12u30, na een mannen- en een vrouwenmatch

Matches of the Day

R2: Johanna Konta (GBR) [16] vs. Eugenie Bouchard (CAN)
Centre Court, derde partij vanaf 14 uur, na twee mannenmatchen

R2: Grigor Dimitrov (BUL) vs. [16] Gilles Simon (FRA)
No. 1 Court, eerste partij om 14 uur

R2: Simona Halep (ROM) [5] vs. Francesca Schiavone (ITA)
No. 2 Court, tweede partij vanaf 12 uur, na een mannenmatch

Het volledige programma van dag 3 kan je hier vinden.[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws