Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon 2016: Round-up dag 1: Belgen doen wat van hen verwacht wordt, eerste reekshoofden al naar huis

Wimbledon 2016: Round-up dag 1: Belgen doen wat van hen verwacht wordt, eerste reekshoofden al naar huis

Wimbledon 2016: Round-up dag 1: Belgen doen wat van hen verwacht wordt, eerste reekshoofden al naar huis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

64 wedstrijden werden er al gespeeld op dag 1 van Wimbledon. En zoals het een echte Grand Slam betaamt viel er meteen heel wat te beleven: geweldig tennis, bevestiging van toppers én hier een daar een verrassing.

De Belgen

Op dag 1 van Wimbledon 2016 kwamen er meteen vier Belgen in actie: Kirsten Flipkens, David Goffin, Ruben Bemelmans en Yanina Wickmayer. En zij deden wat van hen verwacht werd. Goffin en Flipkens rekenden zonder problemen af met hun lager gerangschikte tegenstrever. Voor Wickmayer en Bemelmans, die beiden tegen een tegenspeler met een hogere ranking uitkwamen, waren er zeker ook voldoende kansen, maar uiteindelijk moesten ze beiden het hoofd buigen.

Matches of the day

Ook op het internationale niveau deden de meesten wat van hen verwacht werd. Toppers als Novak Djokovic, Kei Nishikori, Angelique Kerber, Madison Keys, Milos Raonic en Simona Halep kwamen allemaal de eerste ronde door zonder kleerscheuren. Voor Venus Williams werd het dan weer een pak lastiger, maar ook zij wist zich na een zware tweesetter voor de tweede ronde te plaatsen. Roger Federer had op zijn beurt zowel in de eerste als de tweede set een tiebreak nodig, maar kwam nooit écht in de problemen in zijn eerste partij. Nieuwbakken grandslamwinnares Garbiñe Muguruza heeft daarentegen wel al haar eerste set moeten prijsgeven. Eén minder spelletje van haar tegenstandster, de Italiaanse Camila Giorgi, was in de derde set echter voldoende om alsnog door te stoten.

Zes reekshoofden hadden daarentegen minder geluk, en zijn al op hun weg terug richting huis. Onder hen is Ana Ivanovic zeker de opvallendste naam, al bleek een geïrriteerde pols daar de oorzaak van te zijn. Samen met Irina-Camelia Begu was zij diegene die de klappen moest opvangen bij de vrouwen. Tegen de traditie in waren er echter meer mannelijke reekshoofden die naar de exit verwezen werden. Zowel de net uit blessure terugkerende Gaël Monfils als Goffins verwachte tegenstander in de derde ronde Kevin Anderson laten het dit jaar bij één wedstrijd in Londen. Zij krijgen verder nog het gezelschap van Philipp Kohlschreiber en Pablo Cuevas.

Momenten van de dag

Twee belangrijke momenten vandaag op Wimbledon. Enerzijds was het Roger Federer die alweer een beetje geschiedenis schreef. Met zijn overwinning in zijn eerste ronde zette hij al zijn tachtigste (!) winstpartij op zijn naam. Als je weet dat het winnen van de trofee “slechts” zeven overwinningen vergt…

En laat het nu net zijn tegenstander in de tweede ronde zijn die overal over de tongen gaat. De Brit Marcus Willis staat namelijk pas 772ste op de ranglijst, maar verzekerde zich wel van een plaatsje in de tweede ronde, ongetwijfeld op een van de grote courts. Zijn volledige verhaal lees je op dinsdag op Tennisplaza België.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws