Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon 2016: Round-up dag 13: Magische 22 voor Serena Williams

Wimbledon 2016: Round-up dag 13: Magische 22 voor Serena Williams

Wimbledon 2016: Round-up dag 13: Magische 22 voor Serena Williams

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Wimbledon 2016 is aanbeland aan het slotweekend en dat betekend dat de eerste winnaars bekend zijn. Voor Serena Williams (WTA-1) was het na een lang jaar wachten nog eens raak. Met haar tweeëntwintigste zege evenaart ze Steffi Graff.

Dat Williams haar tweeëntwintigste eindzege op een Grand Slam vroeg of laat zou binnenhalen, stond al sinds nummer 21 in de sterren geschreven. De vraag was enkel wanneer het uiteindelijk zou gebeuren. Na een enorm teleurstellende halve finale op de US Open en een verlies in de finale van zowel de Australian Open als Roland Garros, was het nu op Wimbledon eindelijk raak.

In een hoofstaande finale kregen de toeschouwers tennis van de bovenste plank voorgeschoteld door La Williams en Angelique Kerber (WTA-4). Gedurende de eerste elf games van de match wilden geen van beiden van wijken weten, en haalden ze keer op keer hun eigen opslagspelletjes binnen. Een tiebreak leek dan ook onafwendbaar, maar bij 6-5 in het voordeel van de jongste van de Williams-zussen wist die toch iets te forceren. Ze pakte de eerste break van de match en zo meteen ook de eerste set: 7-5.

Kerber was echter niet onder de indruk en ging in de tweede set gewoon verder op haar elan. Ook de Duitse kreeg daardoor haar kansen, maar op die momenten haalde Williams haar kanonskogels van opslagen boven om alle problemen van het gras te vegen. De uiteindelijke beslissing viel in het achtste game toen Williams voor de tweede keer door de opslag van haar tegenstandster ging: 5-3. Kerber probeerde nog wel aan te dringen om voor het eerst in de partij door Williams’ opslag te gaan, maar die toonde zich autoritair. Met 6-4 stortte Williams zich op de grond op het moment dat ze zich realiseerde dat nummer 22 – na 6 overwinningen in Australië, 3 in Parijs, 6 andere in Londen en nog eens 6 in New York – een feit was.

Na deze uitzonderlijke prestatie kreeg Williams (WTA D-251) dan ook – terecht – felicitaties van over de hele wereld. Maar toch was het voor haar nog niet voldoende. Nadat Nicolas Mahut (ATP D-2) en Pierre-Hugues Herbert (ATP D-3) het dubbelspel bij de mannen op hun naam hadden geschreven, ging ze namelijk met haar zus Venus (WTA D-251) opnieuw de baan op om ook de trofee in het dubbel op haar naam te zetten.

https://twitter.com/SInow/status/751868504907841536

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws