Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon 2016: Round-up dag 3: Goliath overklast David en regen verpest programma

Wimbledon 2016: Round-up dag 3: Goliath overklast David en regen verpest programma

Wimbledon 2016: Round-up dag 3: Goliath overklast David en regen verpest programma

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ook op de derde dag van Wimbledon gooide de regen roet in het eten. Amper achttien partijen konden afgewerkt worden en de duels van David Goffin (ATP-11) en Kirsten Flipkens (WTA-51) werden uitgesteld naar donderdag. Er vielen geen verrassingen en Roger Federer (ATP-3) maakte een einde aan het sprookje van Marcus Willis (ATP-772).

De Belgen

Door de regen kwamen er geen Belgen in actie vandaag. De matchen tussen Goffin en de Fransman Edouard Roger-Vasselin (ATP-186) en tussen Flipkens en Madison Keys (WTA-9) konden niet gespeeld worden. Goffin warmde wel op samen met zijn 27-jarige broer Simon maar moet dus nog even wachten op zijn duel in de tweede ronde.

Matches of the day

“A rainy day!” De derde dag begon en eindigde met regen op Wimbledon en tussendoor regende het ook veel. Wonderwel konden er toch achttien partijen gespeeld worden, waarvan vijf duels onder het dak van Centre Court. Op de regenachtige dag maakten de reekshoofden hun favorietenstatus waar. De twaalf reekshoofden die vandaag in actie kwamen, stelden niet teleur en wonnen hun partijen.

Op de derde partij op Centre Court vond er een duel plaats tussen David en Goliath. De Britse toernooisensatie Marcus Willis zette dé verrassing neer als nummer 772 op de ATP-ranking. In de tweede ronde speelde hij een droomduel tegen tennisreus Roger Federer. De kloof in cijfers tussen Federer en Willis is gigantisch en Federer was ook duidelijk te sterk voor de Brit met 6-0, 6-3 en 6-4 in 1 uur en 25 minuten.

Novak Djokovic (ATP-1) ging vliegensvlug naar de derde ronde en Agnieszka Radwanska (WTA-3) en Petra Kvitova snelden naar de tweede ronde. Dominic Thiem (ATP-8) nam revanche tegen Florian Mayer (ATP-80) en bereikte vlot de tweede ronde. Ook youngsters Belinda Bencic (WTA-13) en Alexander Zverev (ATP-28) snelden ook naar de tweede ronde. Outsider Tomas Berdych(ATP-9) knokte zich in vier sets naar de tweede ronde.

Bernard Tomic (ATP-19) en Fernando Verdasco (ATP-53) konden na eeuwige regenpauzes eindelijk hun partij afwerken. Tomic haalde het na een thriller in vijf sets. De Britten juichten voor de zege van de Britse outsider Johanna Konta (WTA-19) die zich tegen Monica Puig (WTA-36) voor de tweede ronde plaatste.

Enkel Federer en Djokovic wonnen al hun tweede ronde, alle andere partijen waren nog duels uit de eerste ronde. Daardoor kent het programma op Wimbledon na een aantal dagen al een serieuze achterstand.

Momenten van de dag

Uiteraard zorgde de eeuwige regen voor de momenten van de dag. De organisatie besliste om de dubbelmatchen te beperken tot maximaal drie sets in plaats van maximaal vijf sets. Journalisten en fans bekritiseerden deze maatregel en vroegen zich af waarom de matchen niet een uur vroeger op de dag beginnen. Donderdag zullen de partijen op de outside courts om 11 uur Britse tijd beginnen.

Dé ster van de dag was uiteraard het hongerige (!) dak van Wimbledon en de tennissers probeerden zich ondertussen te amuseren tijdens het wachten op de regen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws