Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon 2016: Round-Up dag 5: Del Potro stunt tussen regenbuien door, Djokovic op randje uitschakeling

Wimbledon 2016 blijft niet gespaard van enige neerslag. Ook vandaag stuurde de regen het wedstrijdschema danig in de war. Op het centre court, onder het dak, konden de matchen om 13u van start gaan. De andere terreinen waren slechts rond 16u bespeelbaar. Amper een paar uur later werden de wedstrijden echter alweer onderbroken door hevige regenval.

De Belgen

Vandaag zou een hoogdag worden voor de Belgische sportliefhebbers. Naast de Rode Duivels vanavond zou ook David Goffin (ATP-11) in actie komen. Zoals wel vaker de laatste tijd, strooide ook dit keer de regen echter roet in het eten. Zijn wedstrijd tegen Dennis Istomin (ATP-116) uit Oezbekistan wordt verplaatst naar morgen.

De dubbelwedstrijden van Kirsten Flipkens (WTA D-101) en Yanina Wickmayer (WTA D-509) zijn hetzelfde lot beschoren. Onze Belgische dames kunnen zo wel van een extra dagje rust genieten.

Matches of the day

Juan Martin Del Potro (ATP-165) kreeg met Stanislas Wawrinka (ATP-5) geen gemakkelijke tegenstander in zijn tweede ronde. De boomlange Argentijn verloor de eerste set met 3-6, maar liet zich niet van zijn stuk brengen. Met dezelfde score schreef hij set 2 op zijn naam. In de beslissende tiebreak van de derde set won Del Potro dankzij imposant tennis maar liefst 7 punten op rij en kwam zo op een 2-1 voorsprong in sets. De veer leek gebroken bij Wawrinka, de Zwitser vocht voor wat hij waard was maar moest lijdzaam toezien hoe Del Potro met 6-3 ook de vierde set won.

Aandachtstrekkers Nick Kyrgios (ATP-18) en Dustin Brown (ATP-85) wisten de spanning hoog te houden. Brown, die vorig jaar Rafael Nadal (ATP-4) uit het toernooi knikkerde, won de eerste met 7-6(3). Kyrgios pakte set 2, Brown dan weer de derde en de Australiër wederom nummer 4. Ook in de vijfde en beslissende set was het enfant terrible van het hedendaagse tennis net iets sterker dan zijn langharige tegenstander. Met 6-4 plaatst Kyrgios zich voor de derde ronde.

Ook de wedstrijden op Court no. 1 werden grotendeels afgelast. Milos Raonic (ATP-7) en Jack Sock (ATP-26) komen vermoedelijk morgen pas op de baan, net als Kiki Bertens (WTA-28) en Simona Halep (WTA-5).

Serena Williams (WTA-1) kon haar partij wel aanvangen en afwerken. Na een tiebreak verloor ze de eerste set van landgenote Christina McHale (WTA-65). In set 2 beperkte Williams haar foutenlast en toonde weer waarom ze nummer één van de wereld is. Met 6-2 trok ze de set naar zich toe. Set 3 ging met 6-4 eveneens naar Williams. Ze plaatst zich zo voor een duel met de Duitse Annika Beck (WTA-43).

Venus Williams (WTA-8) moest het onderste uit de kan halen tegen de Russische Daria Kasatkina (WTA-33). Het 19-jarige talentje maakte het Williams knap lastig. Williams won de eerste set met 7-5, Kasatkina ging met set 2 aan de haal. Op wedstrijdpunt voor Williams in de derde set, werd de partij stilgelegd. Na de regenpauze bracht Kasatkina met 7-7 de bordjes in evenwicht. Het was echter toch de oudste Williams-zus die met 10-8 een ticket voor de volgende ronde bemachtigt.

Novak Djokovic (ATP-1), winnaar van Wimbledon 2015 kon zijn derde ronde nog starten. Hij verloor de eerste set van de Amerikaan Sam Querrey (ATP-41 na een tiebreak. In de tweede set ging het gemakkelijker voor Querrey, 6-1. Djokovic staat twee sets tegen nul achter wanneer de regen een einde maakt aan zijn lijdensweg.

Roger Federer (ATP-3) mocht als laatste zijn kunnen tonen op centre court. Tegen thuisspeler Daniel Evans (ATP-91) kende hij de eerste twee sets weinig moeilijkheden.

Momenteel werd al bevestigd dat er hoogst uitzonderlijk zondag wél getennist zal worden op het heilige, Londense gras.