Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon 2016: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

Wimbledon 2016: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

Wimbledon 2016: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

[pullquote]Wil je zelf ook eens in je glazen bol kijken? Laat ons dan in onze poll weten wie jij Wimbledon ziet winnen of win een leuke prijs door je eigen Forza Belgica-ploeg op te stellen![/pullquote]

Voor de start van Wimbledon 2016 schotelden we drie van onze redacteurs vier vragen voor: “Wie wint Wimbledon?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier kom je alvast te weten wat onze redactie van de kansen van David Goffin (ATP-11), Yanina Wickmayer (WTA-46), Kirsten Flipkens (WTA-51), Alison Van Uytvanck (WTA-127) en Ruben Bemelmans (ATP-193) denken.

Vrouwen

Wouter
Ik verwacht deze keer het meeste van Yanina Wickmayer. Na haar knappe prestatie in Birmingham, zie ik haar wel stunten tegen reekshoofd Karolina Pliskova (WTA-17) in de eerste ronde. Daarna is een derde ronde tegen Ana Ivanovic (WTA-25) mogelijk. Ik denk dat Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck in de tweede ronde sneuvelen. Flipkens is niet opgewassen tegen negende reekshoofd Madison Keys (WTA-9) en Van Uytvanck zal het onderspit moeten delven tegen Svetlana Kuznetsova (WTA-14) of Caroline Wozniacki (WTA-45).

Rob
Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck kregen normaal een makkelijk haalbare kaart toebedeelt in hun eerste rondes. Daarna wordt het met vermoedelijk respectievelijk Madison Keys en Caroline Wozniacki of Svetlana Kuznetsova een heel pak moeilijker. Yanina Wickmayer heeft het veel minder getroffen met haar loting. Met Karolina Pliskova krijgt ze niet alleen meteen een reekshoofd voor de voeten geworpen, maar na haar finale in Eastbourne ook meteen een vrouw in vorm. Wicky kan echter altijd net wat meer tegen absolute toppers, en daarom verwacht ik dan ook een spannende partij.

Kirsten Flipkens - © Melissa Van de Wiele
Kirsten Flipkens – © Melissa Van de Wiele

Melissa
Yanina Wickmayer heeft met Karoline Pliskova een erg taaie tegenstandster in de eerste ronde. Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck zouden de eerste ronde moeten kunnen overleven, maar daarna wordt het lastig.

Mannen

Rob
Voor David Goffin begint het toernooi pas echt in de derde ronde, maar dan is het er wel vol tegenaan. Een kwartfinale tegen Novak Djokovic (ATP-1) is op papier mogelijk, maar ik verwacht dat Kevin Anderson (ATP-25) of Milos Raonic (ATP-7) daar een stokje voor gaan steken. Voor Ruben Bemelmans wordt de eerste horde waarschijnlijk meteen te hoog. De Braziliaan Thomaz Bellucci (ATP-62) is dit jaar niet in zijn beste doen en houdt niet zo van gras, maar na vermoeiende kwalificaties voor Bemelmans blijft een tweede ronde waarschijnlijk alsnog te hoog gegrepen.

Alison Van Uytvanck - © Melissa Van de Wiele
Alison Van Uytvanck – © Melissa Van de Wiele

Melissa
David Goffin zal vrij makkelijk de eerste twee rondes overleven maar dan wordt het moeilijker. Kevin Anderson is een te duchten tegenstander op gras en een kwaaie klant in de derde ronde. Daarna wachten nog Raonic en Djokovic. Als hij zijn vierde ronde van vorig jaar kan evenaren zal dat al knap zijn. Voor Ruben Bemelman is het al een succes dat hij de hoofdtabel heeft bereikt. Na enkele moeilijke maanden zal de kwalificatie hem zeker een boost gegeven hebben. Tegen Thomaz Bellucci is hij niet geheel kansloos, hij moet voluit voor de zege gaan.

Wouter
David Goffin heeft het niet getroffen met de loting. In de derde ronde moet hij voorbij 20e reekshoofd Kevin Anderson, dat lijkt me al een zware opgave. Bovendien lijkt me een stunt tegen nummer 7 van de wereld Milos Raonic niet mogelijk. Raonic is een opslagkanon en bereikte twee jaar geleden al de halve finale op Wimbledon. Ruben Bemelmans leverde al een heel knappe prestatie door de hoofdtabel via de kwalificaties te bereiken want hij komt van ver terug na een blessure. Hij kan onbezorgd spelen en misschien helpt dit wel. Een tweede ronde is voor Bemelmans mogelijk want zijn tegenstander Thomaz Bellucci is niet echt een grasliefhebber. Hij geraakte de laatste jaren nooit verder dan de eerste ronde in Wimbledon.

Ruben Bemelmans - © Christopher Levy (flickr)
Ruben Bemelmans – © Christopher Levy (flickr)

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws