Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon 2016: Wie stelt teleur volgens de redactie?

Wimbledon 2016: Wie stelt teleur volgens de redactie?

Wimbledon 2016: Wie stelt teleur volgens de redactie?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

[pullquote]Wil je zelf ook eens in je glazen bol kijken? Laat ons dan in onze poll weten wie jij Wimbledon ziet winnen of win een leuke prijs door je eigen Forza Belgica-ploeg op te stellen![/pullquote]

Voor de start van Wimbledon 2016 schotelden we drie van onze redacteurs vier vragen voor: “Wie wint Wimbledon?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier kom je alvast te weten wie volgens onze redactie niet aan de verwachtingen zal kunnen voldoen.

Vrouwen

Rob
Garbiñe Muguruza. De nummer twee van de wereld veroverde in Parijs haar allereerste grandslamtitel en bereikte vorig jaar in Londen nog de finale. Je zou dus verwachten dat ze het ook dit jaar goed zou doen op Wimbledon. De enige match die ze als voorbereiding speelde – een nederlaag tegen Kirsten Flipkens – belooft echter niet veel goeds. En dan is er nog die recente traditie waarbij nieuwbakken grandslamwinnaressen er in hun eerste opvolgende Grand Slam snel uitgaan…

Melissa
Zesde reekshoofd Roberta Vinci kon de laatste maanden amper een wedstrijd winnen, ook in Eastbourne ging ze meteen onderuit. Simona Halep is ook op de sukkel met allerhande blessures, het valt af te wachten of zij fit geraakt.

Roberta Vinci - © Tatiana Kulikova (Flickr)
Roberta Vinci – © Tatiana Kulikova (Flickr)

Wouter
Het vrouwentoernooi staat wel vaker garant voor teleurstellingen bij de toppers. Nummer vijf van de wereld Simona Halep kon dit jaar nog geen potten breken op Grand Slams en zie ik dit jaar ook weer voortijdig sneuvelen.

Mannen

Melissa
Stan Wawrinka voegde Richard Krajicek toe aan zijn staff maar dit leverde nog niet direct resultaat op. In de eerste ronde ontmoet hij de 18-jarige Taylor Fritz, een echt Amerikaans talent die wel eens voor dé verrassing in de eerste ronde zou kunnen zorgen.

Simona Halep - © Christopher Levy (Flickr)
Simona Halep – © Christopher Levy (Flickr)

Wouter
Negende reekshoofd Marin Cilic lijkt over zijn hoogtepunt heen. Hij liet dit jaar nog niet veel scherpe resultaten zien en tijdens Roland Garros werd hij al in de eerste ronde uitgeschakeld. Ik verwacht opnieuw een vroege exit.

Rob
Het risico nemend dat ik nu de halve tenniswereld tegen me ga krijgen, zeg ik hier Roger Federer. Na zijn blessure op Roland Garros speelde hij twee voorbereidingstoernooien op gras, maar twee keer ging hij er toch wat verrassend onderuit. Ook in zijn duel tegen David Goffin was hij wisselvallig, al profiteerde La Goff daar niet van. Hij lijkt dus nog wat ritme te missen en iets zegt me dat we hem – ondanks zijn gunstige loting – dit jaar niet in de kwartfinales gaan zien.

Stan Wawrinka - © Marianne Bevis (Flickr)
Stan Wawrinka – © Marianne Bevis (Flickr)

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws