Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon 2016: Wie verrast volgens de redactie?

Wimbledon 2016: Wie verrast volgens de redactie?

Wimbledon 2016: Wie verrast volgens de redactie?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

[pullquote]Wil je zelf ook eens in je glazen bol kijken? Laat ons dan in onze poll weten wie jij Wimbledon ziet winnen of win een leuke prijs door je eigen Forza Belgica-ploeg op te stellen![/pullquote]

Voor de start van Wimbledon 2016 schotelden we drie van onze redacteurs vier vragen voor: “Wie wint Wimbledon?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier kom je alvast te weten van wie onze redactie voorspelt dat ze onverwacht de krantenkoppen halen.

Vrouwen

Melissa
Coco Vandeweghe won in Rosmalen en speelt altijd uitstekend op gras. Johanna Konta kende dit jaar haar echte doorbraak in Australië en zal zich ook vast en zeker willen tonen voor eigen publiek.

Wouter
Ik gok op de Britse Johanna Konta. Eerder dit jaar stuntte Konta met een halve finale op de Australian Open. Met de steun van het thuispubliek zie ik haar ver geraken op Wimbledon.

Coco Vandeweghe - Christopher Levy (Flickr)
Coco Vandeweghe – Christopher Levy (Flickr)

Rob
Een moeilijke vraag, aangezien op gras echt alles kan gebeuren bij de vrouwen. Heel wat speelsters die voor een verrassing lijkten te kunnen zorgen (denk aan Tsvetana Pironkova of onze eigen Kirsten Flipkens) krijgen daarnaast ook nog eens een moeilijke loting voor de voeten geworpen. Ik ga dan maar voor Heather Watson, die vorig jaar in de derde ronde tegen Serena Williams het onderspit moest delven. Mogelijk ontmoeten ze elkaar daar ook dit jaar, en afhankelijk van het niveau van La Williams vroeg in het toernooi, kan de Britse met de hulp van het thuispubliek de nummer 1 misschien wel aan het wankelen brengen. Verder is het ook uitkijken of Coco Vandeweghe haar vorm kan doortrekken in Londen.

Mannen

Wouter
De 19-jarige Duitser Alexander Zverev stuntte in Halle nog tegen Roger Federer en lijkt klaar voor een nieuwe stunt. Daarnaast kijk ik uit naar de prestatie van Juan Martin Del Potro. De Argentijnse ex-US Open-winnaar liet Roland Garros speciaal schieten en komt mogelijk in de tweede ronde Stan Wawrinka tegen.

Juan Martin Del Potro - © Marianne Bevis (flickr)
Juan Martin Del Potro – © Marianne Bevis (flickr)

Rob
Alexander Zverev en Juan Martin Del Potro. Del Potro werkt gestaag aan zijn terugkeer na wat wel een eeuw aan blessureleed lijkt. Hier en daar laat hij al opnieuw flitsen van zijn klasse zien. Een tweede ronde tegen Wawrinka lijkt moeilijk, maar op gras zeker niet onhaalbaar. Daarna lijkt de weg naar een vierde ronde of zelfs een kwartfinale open te liggen. Ook het volgen van de prestaties van jonge Duitser Zverev wordt interessant. Dat hij zich bij de top gaat voegen is al een tijdje duidelijk, de vraag is alleen wanneer. De loting van Wimbledon gaf hem alvast een hint dat die tijd nu gekomen is. Een derde ronde tegen Berdych en een vierde tegen Thiem lijken zeker bij de mogelijkheden te horen.

Melissa
Dominic Thiem kan je na zijn prestaties het laatste half jaar al geen verrassing meer noemen, al heeft hij met Florian Mayer wel een pittige tegenstander in de eerste ronde. Ik kijk ook uit naar de prestatie van Juan Martin Del Potro, al kan die in de tweede ronde al Stan Wawrinka tegenkomen. Een vierde ronde Kyrgios vs. Murray wordt eveneens smullen. Verder verwacht ik ook veel van Alexander Zverev. De jonge Duitser heeft echt wel potentieel om de top vijf te bereiken.

Alexander Zverev - © Marianne Bevis (flickr)
Alexander Zverev – © Marianne Bevis (flickr)

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws