Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon 2016: Wie wint volgens onze redactie?

Wimbledon 2016: Wie wint volgens onze redactie?

Wimbledon 2016: Wie wint volgens onze redactie?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

[pullquote]Wil je zelf ook eens in je glazen bol kijken? Laat ons dan in onze poll weten wie jij Wimbledon ziet winnen of win een leuke prijs door je eigen Forza Belgica-ploeg op te stellen![/pullquote]

Voor de start van Wimbledon 2016 schotelden we drie van onze redacteurs vier vragen voor: “Wie wint Wimbledon?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?” Hier kom je alvast te weten wie onze redactie over twee weken de felbegeerde trofeeën mee naar huis ziet nemen.

Vrouwen

Wouter
Serena Williams (WTA-1) kan haar zevende Wimbledonzege binnenhalen. Haar troon wankelt de laatste tijd, ze verloor dit jaar in de finale van de Australian Open en Roland Garros. Ik gok op een heruitgave van de Wimbledonfinale van vorig jaar en de finale van Roland Garros dit jaar: Williams tegen Garbiñe Muguruza (WTA-2) en ik denk dat Williams op haar geliefde Wimbledon nipt zal winnen.

Rob
Hoewel ze het voorbije jaar heel wat van haar onoverwinnelijkheid heeft moeten prijsgeven, kan je nog steeds niet om Serena Williams heen, zeker niet op haar geliefde Wimbledon. Uitdagers zijn er voldoende, maar niemand die er écht bovenuit steekt. Bovendien is Wimbledon op dit moment nog de enige grandslamtitel die Williams te verdedigen heeft, wat voor een extra motivatie (maar ook extra druk?) zal zorgen.

Garbiñe Muguruza - © Flickr
Garbiñe Muguruza – © Flickr

Melissa
Ik hoop op een heruitgave van de finale van Roland Garros tussen Garbiñe Muguruza en Serena Williams, en dan kan het alle kanten uit. Williams zal gebrand zijn op wraak, terwijl de Spaanse weet dat ze de nummer één kan verslaan. Al is een verrassing op Wimbledon nooit uit te sluiten.

Mannen

Rob
Ik supporter alvast voor Andy Murray (ATP-2). De sympathieke Schot blijft nog steeds een beetje de underdog van de big four waardoor zijn ongelooflijke prestaties vaak onderbelicht en onderschat blijven. Een derde grandslamtitel zal hem eindelijk in het illustere lijstje van de allerbesten aller tijden brengen, iets wat hij al enkele jaren verdient. Bovendien krijgt hij met het terughalen van Ivan Lendl in zijn team waarschijnlijk de boost die nodig is om die laatste kilometer naar een nieuwe titel af te leggen; getuige daarvan de indrukwekkende manier waarom hij in Queens de titel pakte nadat hij een set en 0-3 in het krijt stond in de finale.

Andy Murray - © Marianne Bevis (flickr)
Andy Murray – © Marianne Bevis (flickr)

Melissa
Mijn verstand zegt Novak Djokovic (ATP-1). De Serviër is dit jaar gewoon een klasse beter dan al de rest, ik zie hem dit jaar de vier Grand Slams winnen. Mijn hart gaat echter uit naar Andy Murray, hij werkt terug samen met Ivan Lendl, en dat zal hem vast en zeker een boost geven. Het valt ook af te wachten hoe fit Roger Federer (ATP-3) is.

Wouter
De cruciale vraag bij de mannen is wie Novak Djokovic kan kloppen. Djokovic kan al zijn vijfde Grand Slam op rij winnen en lijkt onaantastbaar. Toch denk ik dat Andy Murray voor het thuispubliek van Wimbledon deze keer Djokovic kan kloppen in de finale.

Novak Djokovic - © Carine06 (Flickr)
Novak Djokovic – © Carine06 (Flickr)

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws