Home » Grand Slam » Wimbledon » #Wimbledon 2017 preview dag 10: Wie worden de vrouwelijke finalisten?

#Wimbledon 2017 preview dag 10: Wie worden de vrouwelijke finalisten?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het programma van dag 10 op Wimbledon zit goed vol, maar eigenlijk zijn er maar twee matchen die er echt toe doen: de halve finales bij de vrouwen. Voor de Belgen zit het toernooi er zo goed als op: enkel Kim Clijsters komt nog in actie, maar zij krijgt op donderdag een dagje rust.

De Belgen

Na de uitschakeling van Zizou Bergs (ITF-23) in het dubbelspel van het juniorentoernooi, blijft enkel Kim Clijsters nog in de running op Wimbledon, en dat bij de invitation doubles. Na verlies op woensdag, wacht er haar op donderdag echter een dagje rust.

Kim Clijsters - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Kim Clijsters – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Matches of the Day

In de eerste halve finale van de dag neemt de Spaanse Garbiñe Muguruza (WTA-15) het op tegen dé verrassing van deze editie van Wimbledon, de Slowaakse Magdalena Rybarikova (WTA-87), die 72 plaatsen onder het veertiende reekshoofd gerangschikt staat. Toch lijkt de partij alles behalve straight forward te zullen gaan worden. Niet alleen is Rybarikova een fervente grastennisster, ze bewees in het verleden al dat ze het Muguruza serieus lastig kan maken. Zo bleek Muguruza pas bij 14-12 in de derde set afstand te kunnen nemen op hun eerste ontmoeting tijdens de Australian Open van 2013. Daarna volgden er nog drie ontmoetingen: eentje voor Muguruza en twee voor Rybarikova. En laat die laatste overwinning nu voor Rybarikova geweest zijn, uitgerekend op, jawel, gras. Verwacht je dus aan een spannende match, maar uiteindelijk houdt Muguruza waarschijnlijk in drie sets stand, puur op basis van haar ervaring met dergelijke momenten.

Garbiñe Muguruza -- © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Garbiñe Muguruza — © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Na het gevecht van Muguruza en Rybarikova is het de beurt aan Johanna Konta (WTA-7) en Venus Williams (WTA-11) om de degens met elkaar te kruisen. Noem het gerust een finale avant la lettre, want de kans lijkt ogenschijnlijk groot dat de finaliste van dit duel later deze week de trofee in de lucht zal mogen steken. In onderlinge duels is het de Britse die met 3-2 leidt, al werden de twee ontmoetingen van dit jaar mooi tussen beide speelsters verdeeld. De vraag is dan ook hoe Konta, meteen ook de hoogst gerangschikte speelster die overblijft, met de voor haar nieuwe situatie omgaat tegen uitgerekend een ervaren rot als Williams. En ook: kan Konta de druk van een hele natie – na de uitschakeling van Andy Murray (ATP-1) – op haar schouders trotseren? Alle ogen zijn dan ook op de Britse gericht, al liet ze in haar voorgaande partijen zien dat ze daar niet al te veel last van lijkt te hebben. Voorspelling: Konta in drie nipte sets.

Johanna Konta - © Carine06 (Flickr)
Johanna Konta – © Carine06 (Flickr)

[alert=”info” alert title=”Programma dag 10″]

Matches of the day

SF: [14] Garbiñe Muguruza (ESP) vs. Magdalena Rybarikova (SVK)
Centre Court, eerste partij om 14.00 uur

SF: [10] Venus Williams (USA) vs. [6] Johanna Konta (GBR)
Centre Court, tweede partij vanaf 14.00 uur

[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER