Home » Grand Slam » Wimbledon » #Wimbledon 2017: Round-up dag 10: Williams en Muguruza laten geen steken vallen

#Wimbledon 2017: Round-up dag 10: Williams en Muguruza laten geen steken vallen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De finalisten bij de vrouwen zijn gekend: Venus Williams (ATP-11) en Garbiñe Muguruza (WTA-15) vechten onderling uit wie met de titel gaat lopen. Ook in het dubbeltoernooi bij de mannen nadert de ontknoping. 

Matches of the day

1994: Conchita Martinez uit Spanje en Martina Navratilova uit de Verenigde Staten nemen het tegen elkaar op in de finale van Wimbledon. Martinez, 22 jaar, moest het voor de tweede keer dat jaar opnemen tegen Navratilova, 37 jaar. Enkele weken eerder won Martinez hun partij op het WTA-toernooi van Rome. Martinez won uiteindelijk Wimbledon.

2017: Garbiñe Muguruza (WTA-15) uit Spanje en Venus Williams (WTA-11) uit de Verenigde Staten nemen het tegen elkaar op in de finale van Wimbledon. Muguruza, 23 jaar, moet het voor de tweede keer dat jaar opnemen tegen Williams, 37 jaar. Enkele weken eerder won Muguruza hun partij op het WTA-toernooi van Rome. Zal zij het toernooi ook winnen?

De gelijkenis tussen 1994 en 2017 is treffend. Zaterdag zullen we weten of de geschiedenis zich herhaalt.

Muguruza zette een indrukwekkende prestatie neer tijdens haar halve finale tegen de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA-87). Ze liet geen spaander heel van haar tegenstander en staat zo in haar tweede finale op Wimbeldon. Na haar verloren titelstrijd in 2015 tegen Serena Williams, kan de Spaanse haar kans opnieuw wagen tegen de zus van Serena: Venus.

Williams won haar halve finalepartij tegen de hoop van het Verenigd Koninkrijk Johanna Konta (WTA-7). In haar twintigste deelname aan Wimbledon en negen jaar na haar laatste finale, staat Williams nu in haar negende Wimbledonfinale.

In de halve finales van het herendubbeltoernooi werden er twee lange vijfsetters gespeeld. De Lukasz Kubot (ATP D-8) en Marcelo Melo (ATP D-3) konden van de eerste reekshoofden winnen. De Pools-Braziliaanse combinatie was te sterk voor Henri Kontinen (ATP D-1) uit Finland en John Peers (ATP D-2) uit Australië. De wedstrijd duurde iets meer dan drieënhalf uur en de setstanden waren 6-3, 6-7 (4), 6-2, 4-6 en 9-7. Dankzij deze overwinning wordt Melo de nieuwe nummer één.

“Wat zij kunnen, kunnen wij ook” moesten de andere halve finalisten gedacht hebben. Nikola Mektic (ATP D-48) en Franko Sugor (ATP D-89) namen het daarin op tegen Oliver Marach (ATP D-36) en Mate Pavic (ATP D-31). Marach en Pavic haalden het met 4-6, 7-5, 7-6 (4), 3-6 en 17-15 na meer dan vierenhalf uur wedstrijd. Dit is de eerste keer dat beide heren in de finale van een Grand Slam staan.

Moment van de dag

Het thuispubliek snakte naar Brits succes. De Konta-hype nam gevoelig toe de afgelopen dagen en dat inspireerde de fans om te zingen. Helaas zonder het gewenste effect. Er werd ook de suggestie gedaan om Henman Hill, de heuvel waar de toeschouwers die geen ticketje voor Centre Court konden bemachtigen de wedstrijd op het grote scherm kunnen volgen, om te dopen naar Konta’s Climb. Wij vonden Murray Mount een betere vondst.

 

koen

koen

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER