Home » Grand Slam » Wimbledon » #Wimbledon 2017: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

#Wimbledon 2017: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

#Wimbledon 2017: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor de start van Wimbledon 2017 schotelden we onze redactie vier vragen voor:“Wie wint Wimbledon?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier kom je alvast te weten hoe ver de Belgen het volgens ons zullen schoppen.

Alison Van Uytvanck - © Luc Van Cauwenberghe
Alison Van Uytvanck – © Luc Van Cauwenberghe

Vrouwen

Kristof
Bij de vrouwen zie ik Kirsten Flipkens (WTA-88) nog het verst komen. Zij maakt een mooie kans om de scalp van Angelique Kerber (WTA-1) te pakken in de tweede ronde (als ze de eerste al overleeft). Flipkens voelt zich in haar sas op gras en heeft goed wat wedstrijdritme opgedaan. Alison Van Uytvanck (WTA-98) zie ik graag verder gaan, maar een tweede ronde tegen Svetlana Kuznetsova (WTA-8) is wel erg zwaar. Elise Mertens (WTA-54) heeft de laatste weken geen geluk bij de loting en is volgens mij niet opgewassen tegen Venus Williams (WTA-11). Maryna Zanevska (WTA-119) zie ik één ronde verder gaan, Yanina Wickmayer (WTA-96) misschien zelfs niet.

Yanina Wickmayer - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Yanina Wickmayer – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Wouter
Met vijf speelsters op de hoofdtabel, pronkt België met een mooie delegatie vrouwen. Helaas kenden ze niet veel geluk met de loting en dus moeten we hopen op stunts. Ik verwacht het meeste van Van Uytvanck die duidelijk terug is van weggeweest.

Maryna Zanevska - © Christopher Levy (flickr)
Maryna Zanevska – © Christopher Levy (flickr)

Rob
We mogen met Flipkens dromen van een Belgische in de tweede week, al is een match tegen de nummer één van de wereld nooit een cadeau. Voor Wickmayer zou een tweede ronde ook een must moeten zijn, al blijft het moeilijk om de vorm van Wicky te peilen. Vanaf een tweede ronde tegen Garbiñe Muguruza (WTA-15) op gras is alles mogelijk. Van Uytvanck kreeg in de kwalificaties al de kans om ritme op te doen, maar krijgt met Ekaterine Makarova (WTA-47) een verraderlijke tegenstandster. Een tweede ronde tegen Kuznetsova lijkt per definitie het eindstation te worden. Voor Mertens wordt het een bijna onmogelijke opdracht, maar wil ze tegen iemand van het kaliber van Venus Williams winnen, dan is de eerste ronde van een Grand Slam daar het uitgelezen moment voor. Zanevska, ten slotte, kreeg op papier een groot cadeau met Heather Watson (WTA-102). Op het Londense gras mag dat echter toch net anders uitspelen, getuige daarvan ook de halve finale die Watson afgelopen week nog afwerkte.

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography
Elise Mertens – © Jimmie48 Tennis Photography

Mannen

Wouter
Helaas kunnen we deze keer niet rekenen op David Goffin (ATP-13). Ruben Bemelmans (ATP-124) geraakte knap op de hoofdtabel en mag in de eerste ronde genieten van een duel met veteraan Tommy Haas (ATP-258). Een stunt tegen Haas lijkt me te hoog gegrepen. Steve Darcis (ATP-61) kan wel verder geraken. Na een haalbare eerste ronde tegen nummer 194, kan hij proberen te stunten tegen Richard Gasquet (ATP-27).

Ruben Bemelmans - © Birgit Dewulf
Ruben Bemelmans – © Birgit Dewulf

Kristof
Bemelmans kan winnen van Haas, hoewel het niveau van de Duitser niet te onderschatten valt. Moeilijk te voorspellen. Darcis is niet zonder kans in de tweede ronde tegen Gasquet. Een derde ronde zou erg mooi zijn!

Steve Darcis - © Melissa Van de Wiele
Steve Darcis – © Melissa Van de Wiele

Rob
Bemelmans voelt zich altijd in zijn sas op gras, iets wat hij ook weer in de kwalificaties toonde. Met Haas lootte hij echter een moeilijke tegenstander. Hoewel niet kansloos, vermoed ik toch dat veteraan Haas Bemelmans terug naar België zal sturen. Voor Darcis zou de eerste ronde tegen Ricardas Berankis (ATP-194) niet al te veel problemen mogen opleveren. Ook in de tweede ronde zal hij verre van kansloos zijn tegen Gasquet en dus wenkt een derde ronde tegen Borna Coric (ATP-45) of Thomas Berdych (ATP-15). Waarom zouden we dan niet dromen van de tweede week voor The Shark?

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Tennisplaza

Tennisplaza

Meer nieuws