Home » Grand Slam » Wimbledon » #Wimbledon 2017: Wie stelt teleur volgens onze redactie?

#Wimbledon 2017: Wie stelt teleur volgens onze redactie?

#Wimbledon 2017: Wie stelt teleur volgens onze redactie?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor de start van Wimbledon 2017 schotelden we onze redactie vier vragen voor:“Wie wint Wimbledon?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier kom je alvast te weten wie volgens ons de verwachtingen niet zal kunnen inlossen.

Vrouwen

Rob
Nadat Steve Darcis enkele jaren geleden voor sensatie zorgde door Rafael Nadal in de eerste ronde naar huis te sturen, lijkt 2017 een geschikt jaar om een andere Belg nog eens een gelijkaardig kunstje uit te zien halen. Kirsten Flipkens (WTA-88) die in de tweede ronde Angelique Kerber (WTA-1) vroegtijdig naar huis stuurt bijvoorbeeld.

Wouter
Door de perikelen rond het auto-ongeval zit Venus Williams (WTA-11) ongetwijfeld met andere zorgen in haar hoofd. In deze omstandigheden zal ze niet ver geraken op Wimbledon.

Venus Williams - © Jimmie48 Tennis Photography
Venus Williams – © Jimmie48 Tennis Photography

Kristof
Bij de vrouwen zal Kerber er vroegtijdig uitvliegen.

Mannen

Wouter
Titelverdediger Andy Murray (ATP-1) kende een ellendige voorbereiding op Wimbledon: een snelle uitschakeling op Queen’s en daarna kon hij geen enkele match meer spelen door een heupblessure. Ik denk dat hij in de vierde ronde tegen talent Lucas Pouille (APT-16) zal sneuvelen.

Kristof
Opnieuw Murray (blessures) en Novak Djokovic (ATP-4). Die laatste sukkelt na enkele boerenjaren nog steeds met zijn vorm. Hij won vorige week wel het toernooi van Eastbourne, dus het is een dubbeltje op zijn kant.

Andy Murray - © Philippe Buissin (Imagellan)
Andy Murray – © Philippe Buissin (Imagellan)

Rob
Wimbledon is alles behalve de favoriete Grand Slam van Rafael Nadal (ATP-2). Hoewel de loting hem wel heel vriendelijk gezind was, lijkt het niet onmogelijk dat hij door een minder bekende naam uit het toernooi gekegeld wordt.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Tennisplaza

Tennisplaza

Meer nieuws