Home » Grand Slam » Wimbledon » #Wimbledon 2017: Wie verrast volgens onze redactie?

#Wimbledon 2017: Wie verrast volgens onze redactie?

#Wimbledon 2017: Wie verrast volgens onze redactie?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor de start van Wimbledon 2017 schotelden we onze redactie vier vragen voor:“Wie wint Wimbledon?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier kom je alvast te weten wie volgens ons de verrassingen zullen zijn.

Vrouwen

Kristof
Bij de vrouwen is het uitkijken naar de prestatie van Jelena Ostapenko (WTA-13). Het is moeilijk in te schatten hoe zij zal presteren. Verder zie ik Elina Svitolina (WTA-5) ook nog voor een verrassing zorgen. De verrassing die ik eigenlijk zie, is een wit konijn die uit het niets de titel zal winnen.

Jelena Ostapenko - © Jimmie48 Tennis Photography
Jelena Ostapenko – © Jimmie48 Tennis Photography

Rob
De Britten hopen elk jaar op een nieuw sprookje op hun heilige gras, en ook dit jaar denk ik dat er weer eentje aan zit te komen. Geen voor de hand liggend sprookje van Johanna Konta (WTA-7), maar wel eentje van Heather Watson (WTA-102). Sterk op gras en extra gemotiveerd voor het thuispubliek. Al zal het met een potentiële derde ronde tegen Victoria Azarenka (WTA-683) niet makkelijk worden, lijkt een plaatsje in de tweede week zeker tot de mogelijkheden te behoren.

Wouter
In het vrouwentoernooi zijn er bijna altijd verrassingen en nu is dat ongetwijfeld opnieuw het geval. Misschien is het nu de beurt aan de Letse Anastasija Sevastova (WTA-19) die verrassend het toernooi van Mallorca op haar naam schreef.

Mannen

Wouter
Ik schuif twee mogelijke verrassingen naar voren. De Spaanse veteraan Feliciano Lopez (ATP-25) die verbaasde met zijn titel op Queen’s. En het Franse opkomende talent Lucas Pouille (ATP-16) die een heel sterk seizoen speelt en op weg is naar de top tien.

Feliciano Lopez - © Flickr/Mirasha
Feliciano Lopez – © Flickr/Mirasha

Rob
Ik zou graag Thanasi Kokkinakis (ATP-486) het goed zien doen op Wimbledon. Na alle ellende met honderdeen blessures, lijkt hij nu voorgoed terug op weg naar de top. In Londen verraste hij al door Milos Raonic (ATP-7) naar huis te sturen. Waarom zou hij hetzelfde niet kunnen met Juan-Martin Del Potro (ATP-32) in de eerste ronde van Wimbledon, en later misschien opnieuw met Novak Djokovic (ATP-4) in de derde ronde?

Kristof
Ik wou Alexander Zverev (ATP-30) nog eens naar voor schuiven. Dit jonge talent heeft alles in zich om het te maken, waarom niet op Wimbledon 2017?

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Tennisplaza

Tennisplaza

Meer nieuws