Home » Grand Slam » Wimbledon bant Russische en Wit-Russische spelers

Wimbledon bant Russische en Wit-Russische spelers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De organisatie van Wimbledon heeft beslist om Russische en Wit-Russische tennissers niet toe te laten tot de Britse Grand Slam.

Wimbledon weigert om Russische en Wit-Russische spelers te laten spelen op de derde Grand Slam van het jaar: “Omwille van de onrechtvaardige militaire agressie zou het onaanvaardbaar zijn om het Russische regime enig voordeel te laten halen uit de betrokkenheid van Russische en Wit-Russische spelers op Wimbledon. Daarom weigeren we met grote spijt de toegang van Russische en Wit-Russische spelers tot Wimbledon 2022.”

(lees verder onder de tweets)

Door de beslissing kunnen nummer twee Daniil Medvedev en nummer acht Andrey Rublev niet deelnemen aan Wimbledon. Bij de vrouwen zal Wimbledon Russische en Wit-Russische toppers missen zoals ex-nummer één Victoria Azarenka (WTA-18), Aryna Sabalenka (WTA-4) en Veronika Kudermetova (WTA D-4), de vaste dubbelpartner van Elise Mertens (WTA D-3).

In de tenniswereld zijn er verdeelde reacties op de beslissing van Wimbledon. De ATP en de WTA gaan niet akkoord met het bannen van de Russische en Wit-Russische tennissers.

(lees verder onder de tweets)

De Russen en Wit-Russen blijven nog wel toegelaten als neutrale spelers op andere toernooien. Het grastoernooi van Rosmalen kondigde bijvoorbeeld juist vandaag nog aan dat Medvedev zal spelen op het Nederlandse toernooi. Ook op Roland Garros blijven de Russen en de Wit-Russen tot nader order welkom.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS