Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon dag 1: 2 op 3 voor Belgen, Hewitt neemt afscheid van Wimbledon

Wimbledon dag 1: 2 op 3 voor Belgen, Hewitt neemt afscheid van Wimbledon

Wimbledon dag 1: 2 op 3 voor Belgen, Hewitt neemt afscheid van Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de openingsdag van Wimbledon zorgden David Goffin (ATP-15) en Kirsten Flipkens (WTA-96) voor Belgisch succes, terwijl Alison Van Uytvanck (WTA-46) haar koffers moest pakken. De toppers konden allemaal doorstoten naar de tweede ronde en voormalig Wimbledonwinnaar Lleyton Hewitt (ATP-117) verloor zijn laatste match op Wimbledon na een ware uitputtingsslag.

De Belgen

Voor de Belgen was de eerste dag van Wimbledon een gemengd succes. Goffin kende enkel in de eerste set problemen met de Argentijn Horacio Zeballos (ATP-128) maar gaf daarna nog slechts twee spelletjes prijs. Flipkens verloor haar eerste set met 6-0 maar keerde knap terug naar de zege tegen de Duitse Annika Beck (WTA-69). Van Uytvanck kon haar knappe prestatie van Roland Garros niet herhalen en ging in twee sets onderuit tegen de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands (WTA-158).

Matches of the day

De Australische veteraan Hewitt (ATP-117) neemt volgend jaar afscheid op de Australian Open en speelde de laatste keer op het gras van Wimbledon. Hewitt won in 2002 Wimbledon en trof in de eerste ronde de Fin Jarkko Nieminen (ATP-91). In een marathonmatch van vier uur moest hij uiteindelijk het onderspit delven met 3-6 6-3 4-6 6-0 en 11-9. Op Twitter kreeg Hewitt talrijke felicitaties voor zijn knappe carrière op Wimbledon.

De internationale toppers lieten zich niet verrassen. Onder andere Novak Djokovic (ATP-1), Stan Wawrinka (ATP-4), Maria Sharapova (WTA-4) en Serena Williams (WTA-1) plaatsten zich gemakkelijk voor de tweede ronde. Vijfvoudig Wimbledonwinnares Venus Williams (WTA-16) overklaste haar landgenote Madison Brengle (WTA-36) met twee keer 6-0 en boekte zo al de 74e overwinning op Wimbledon in haar carrière.

Moment van de dag

Sharapova ging gemakkelijk voorbij de Britse Johanna Konta (WTA-126) De Russin was na haar zege nog niet moe en deed nog een looptochtje in een park in Londen. Ze poste een zonnige foto op Twitter: “Na een goede start op Wimbledon de dag afsluiten met een goede looptocht in het park!”

[alert type=”info” title=”Wimbledon: eerste ronde”]

De Belgen

Kirsten Flipkens – Annika Beck (GER) 0-6 6-3 6-4

[16] David Goffin (FRA) – Horacio Zeballos (ARG) 7-6(4) 6-1 6-1

Alison Van Uytvanck – Bethanie Mattek-Sands (USA) 3-6 2-6

Matches of the day

[1] Novak Djokovic (SRB) – Philipp Kohlschreiber (GER) 6-4 6-4 6-4

Jarkko Nieminen (FIN) – Lleyton Hewitt (AUS) 3-6 6-3 4-6 6-0 11-9

[16] Venus Williams (USA) – Madison Brengle (USA) 6-0 6-0

[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws