Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon dag 9: Gasquet vreemde eend in de bijt en WTA-toppers gaan af in Wimbledon-quiz

Wimbledon dag 9: Gasquet vreemde eend in de bijt en WTA-toppers gaan af in Wimbledon-quiz

Wimbledon dag 9: Gasquet vreemde eend in de bijt en WTA-toppers gaan af in Wimbledon-quiz

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Over exact vier dagen kennen we alle winnaars van de 2015-editie van Wimbledon. Vanaf woensdag zijn er ook nog maar vier mannen die kans maken op de enkeltitel. Maar naast hun kwartfinales gebeurde er ook wel wat naast de baan. Bij enkele WTA-toppers werd er gepeild naar hun Wimbledon-kennis en het dak moest duidelijk iets van zijn hart. Voor de Belgen is het wachten op Joachim Gérard die pas ten vroegste op vrijdag speelt.

Matches of the Day

De vier topreekshoofden stonden allemaal in de kwartfinales, en dus was meteen ook duidelijk wie de favorieten waren. Tijdens een druilerige dag in Londen wisten drie van de vier ook te doen wat van hen verwacht werd. Zowel Djokovic (ATP-1), Federer (ATP-2) als Murray (ATP-3) wisten zich relatief makkelijk in drie sets te plaatsen voor de halve finale. Vooral in het geval van Federer en Murray ging dat echter met de nodige tussenstops. Door de regen die af en toe viel, moesten hun partijen namelijk een paar keer stilgelegd worden. Dat de organisatie in eerste instantie dan ook nog eens weigerde om het dak op Centre Court te sluiten, leidde tot redelijk wat ongenoegen op Twitter.

Laat me vrij Wimbledon. Ik wil buiten komen spelen… #HetDakIsKlaar”

“Als Wimbledon me niet snel gaat gebruiken, moet ik een transfer aanvragen. Zijn er andere evenementen die een betrouwbaar dak zoeken? #HuurEenDak”

Waarom ga ik terug open? Wat heb ik fout gedaan? Alsjeblieft, steek me niet terug in mijn doos… #DroevigDak”  

De enige die het van de toppers liet afweten was Goffin-killer Stan Wawrinka (ATP-4). In een spannende vijfsetter tegen Richard Gasquet (ATP-20) moest hij helemaal op het einde zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Met een mishit zag Wawrinka uiteindelijk de wedstrijd met 6-4, 4-6, 3-6, 6-4 en 11-9 uit zijn handen glippen.

“Van 128 naar 4…”

Moment van de Dag

De vier vrouwelijke halve finalisten kregen vandaag een dagje rust, maar dat betekende niet dat niet enkele toppers van zich lieten horen. Zij werden door een team van de WTA namelijk aan de tand gevoeld over hoeveel ze nu eigenlijk wisten over Wimbledon. En laat het ons al verklappen: dat is niet bijster veel. Hoeveel antwoorden weet jij?

[alert type=”info” title=”Resultaten dag 9″]

QF: [1] Novak Djokovic (SRB) def. [9] Marin Cilic (CRO) 6-4 6-4 6-4
QF: [4] Stanislas Wawrinka (SUI) l.t. [21] Richard Gasquet (FRA) 4-6 6-4 6-3 4-6 9-11
QF: Vasek Pospisil (CAN) l.t. [3] Andy Murray (GBR) 4-6 5-7 4-6
QF: [12] Gilles Simon (FRA) l.t. [2] Roger Federer (SUI) 3-6 5-7 2-6

[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws