Home » Grand Slam » Wimbledon is afgelast, maar deelt toch prijzengeld uit

Wimbledon is afgelast, maar deelt toch prijzengeld uit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Wimbledon, dat normaal van 29 juni tot 12 juli gespeeld zou worden, ging dit jaar voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog niet door. De All England Lawn Tennis Club maakte bekend dat ze ondanks de afgelasting toch het prijzengeld zal uitdelen.

Wimbledon zal ruim 11 miljoen euro verdelen onder de 620 spelers die normaal gezien zouden deelnemen aan het grandslamtoernooi, en dat op basis van hun ranking. “We zijn blij dat onze verzekering het toelaat om zoveel mogelijk betrokkenen te helpen die het nu moeilijk hebben. We willen hen graag financieel ondersteunen”, aldus de organisatie.

224 spelers (112 mannen en 112 vrouwen) die zich geplaatst zouden hebben voor de kwalificaties krijgen elk ongeveer 14 000 euro. De 256 spelers op de hoofdtabel (128 mannen en 128 vrouwen) hebben recht op ongeveer 28 000 euro. Dubbelspelers kunnen rekenen op iets minder dan 7 000 euro, rolstoeltennissers krijgen 6 700 euro en quadspelers 5 580 euro.

De AELTC maakte ook bekend dat ze in het mannentoernooi niet langer gaan rekening houden met de speciale “grasranking”, die rekening hield met prestaties op de grastoernooien. Vanaf volgend jaar telt enkel de officiële ATP-ranking.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS