Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon preview dag 10: op naar een nieuwe Serena-slam?

Wimbledon preview dag 10: op naar een nieuwe Serena-slam?

Wimbledon preview dag 10: op naar een nieuwe Serena-slam?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Bij de vrouwen nadert het toernooi van Wimbledon stilaan zijn ontknoping. Op donderdag strijden vier dames om twee tickets voor de finale. Wie wint, wie verliest? In tegenstelling tot gisteren zien de weersvoorspellingen er alvast gunstig uit.

Matches of the Day

De eerste halve finale is op zijn minst gezegd een verrassende affiche. Dertiende reekshoofd Agnieszka Radwanska (WTA-13) neemt het op tegen twintigste reekshoofd Garbine Muguruza (WTA-20). De 21-jarige Spaanse bereikte de halve finale na winst tegen toppers als Caroline Wozniacki (WTA-5) en Angelique Kerber (WTA-10) en is na Arantxa Sanchez-Vicario de eerste Spaanse in achttien jaar die de laatste vier bereikt op het heilige gras in Londen. In de halve finale neemt ze het op tegen de 26-jarige Pools Radwanska, die in 2012 de finale bereikte. Het wordt de vijfde ontmoeting tussen de twee dames, in onderlinge duels stond het 2-2. Radwanska won de eerste twee ontmoetingen maar Muguruza versloeg de Poolse dit seizoen al twee keer.

In de tweede halve finale komt het tot een clash tussen Serena Williams (WTA-1) en Maria Sharapova (WTA-4). De jongste van de Williams-zusjes won Wimbledon al vijf keer en heeft twintig granslamtoernooien op haar palmares. Na zeges op de voorbije edidities van de US Open, Australian Open en Roland Garros gaat ze opnieuw voor een ‘Serena-slam’. Sharapova won Wimbledon in 2004 toen ze in de finale Serena versloeg, tevens ook de laatste keer dat ze de Amerikaanse kon verslaan. De zeventien duels die volgden gingen telkens naar Serena. De winnares van deze wedstrijd lijkt ons ook een goede kans te maken op de titel.

[alert type=”info” title=”Programma dag 10″]

Matches of the Day

SF: Garbine Muguruza (ESP) [20] vs. Agnieszka Radwanska (POL) [13]
Centre Court, eerste partij om 13.00 uur (14.00 uur Belgische tijd)

SF: Serena Williams (USA) [1] vs. Maria Sharapova (RUS) [4]
Centre Court, tweede partij na 13.00 uur (14.00 uur Belgische tijd)

Het volledige programma van dag 10 kan je hier vinden.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws