Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon Preview dag 9: De ontknoping komt ook bij de mannen dichterbij

Wimbledon Preview dag 9: De ontknoping komt ook bij de mannen dichterbij

Wimbledon Preview dag 9: De ontknoping komt ook bij de mannen dichterbij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na de dames gisteren, zien we nu ook bij de heren op Wimbledon de eindfase naderen. Vanaf 13u plaatselijke tijd krijgen we vier kwartfinales gepresenteerd.

Match of the day

Een keuze maken tussen deze vier kwartfinales is moeilijk en zou grotendeels subjectief zijn. Bovendien zien we steeds dezelfde namen terugkeren, van een echte grote verrassing is dus vooralsnog geen sprake.

Eén naam die opvalt en niet meteen hoog stond aangeschreven bij de bookmakers, is die van de Canadees Vasek Pospisil (ATP-56). Naast een derde ronde op de Australian Open dit jaar, boekte Vasek voorlopig geen noemenswaardige resultaten. Om deze kwartfinale te bereiken knokte hij zich weliswaar voorbij Viktor Troicki (ATP-24) maar kreeg verder geen al te grote hindernissen op zijn parcours. De Brit Andy Murray (ATP-3), vanuit zijn thuisbasis dan nog, is andere koek. Pospisil ontmoette Murray tweemaal eerder dit jaar en ging tweemaal ten onder. Derde keer, goede keer?

Intussen strijden op court nummer 1 niemand minder dan Roger Federer (ATP-2) en Gilles Simon (ATP-13) voor een plaats in de halve finale. Federer moest één set afstaan aan servicekanon Sam Groth (ATP-69) maar verspilde verder niet al te veel energie om de kwartfinale te bereiken. Door de vroegtijdige uitschakeling van Rafael Nadal (ATP-10) zag de Zwitser zijn kansen op de eindzege aanzienlijk vergroten. Hij lijkt dus extra gemotiveerd. Gilles Simon blijft echter een taaie klant. Hun eerste ontmoetingen, die dateren van 2008 won de Fransman zelfs. Sindsdien was Federer echter steeds een maatje te sterk. Simon is wel goed op dreef en liet al een mooi staaltje tennis zien. Dit belooft alvast een spannende wedstrijd te worden.

Wanneer Murray en Federer plaats hebben gemaakt, komen Novak Djokovic (ATP-1) en Stanislas Wawrinka (ATP-4) in actie. Zij nemen het respectievelijk op tegen Marin Cilic (ATP-9) en Richard Gasquet (ATP-20). Theoretisch gezien zouden Djokovic noch Wawrinka veel hinder mogen ondervinden van hun tegenstanders. Het fijne aan tennis is echter dat het spel vaak alle kanten uitkan. Cilic en Gasquet zijn immers goed bezig, anders waren ze uiteraard niet zo ver gekomen. Bovendien zijn het beiden degelijke spelers die steeds op een hoog niveau staan te tennissen. Deze vier staan sowieso garant voor uren boeiend kijkplezier.

Programma dag 9

Matches of the Day

QF: Vasek Pospisil (CAN) vs. Andy Murray (GBR) [3]
Centre Court, eerste partij om 13.00 uur (14.00 uur Belgische tijd)

QF: Novak Djokovic (SRB) [1] vs. Marin Cilic (CRO) [9]
Centre Court, tweede partij na 13.00 uur (14.00 uur Belgische tijd)

QF: Gilles Simon (FRA) [12] vs. Roger Federer (SUI) [2]
Court n°1, eerste partij om 13.00 uur (14.00 uur Belgische tijd)

QF: Stanislas Wawrinka (SUI) [4] vs. Richard Gasquet (FRA) [21]
Court n°1, tweede partij na 13.00 uur (14.00 uur Belgische tijd)

Het volledige programma van dag 9 kan je hier vinden.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws