Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon: Serena voltooit nieuwe Serena Slam

Wimbledon: Serena voltooit nieuwe Serena Slam

Wimbledon: Serena voltooit nieuwe Serena Slam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Serena Williams (WTA-1) heeft voor de zesde keer in haar carrière Wimbledon op haar naam geschreven. Ze was in de finale te sterk voor de Spaanse Garbine Muguruza (WTA-20).

Zaterdag stond op Wimbledon de damesfinale op het programma. Serena Williams nam het daarin op tegen de verrassende Garbine Muguruza. Williams begon aan haar 25e Grand Slamfinale, Muguruza aan haar allereerste. De vorige 3 onderlinge ontmoetingen vonden ook telkens plaats bij een Grand Slam. Muguruza wist Williams in 2014 zelfs te verslaan op Roland Garros met een vlotte 6-2 6-2, maar de Amerikaanse nam eerder dit jaar op de Australian Open al revanche door hun voorlopig laatste ontmoeting in 3 sets te winnen.

Williams kon nog maar eens geschiedenis schrijven door voor de tweede maal in haar carrière 4 Grand Slamtoernooien op rij te winnen, iets wat nog nooit iemand haar had voorgedaan. Muguruza van haar kant was voor Wimbledon nog nooit verder geraakt dan de kwartfinale in een Grand Slam. Het was dan ook afwachten wie van beide het beste de zenuwen in bedwang kon houden.

Serena startte de finale met serveren en begon meteen met een dubbele fout. Er volgden er nog twee in hetzelfde spel en ze leverde direct haar opslag in. Muguruza leek beter om te gaan met dit voor haar grote moment, zij speelde agressiever en met minder fouten dan Williams in de beginfase. Bij een 2-3 stand slaagde Williams er toch in om 2 breakpunten te creëren, maar de Spaanse werkte deze keurig weg en behield haar break voorsprong. Serena kwam stilaan beter en beter in de wedstrijd. In haar eigen opslaggames begon haar service beter te draaien en in haar returngames zette ze vanaf de terugslag meteen grote druk op Muguruza. In het volgende opslagspel van Muguruza was de break dan ook een feit: 4-4. Na makkelijk servicebehoud van Williams kwam Muguruza in haar volgende game opnieuw in de problemen en met een gekruiste forehandwinner op setpunt sloeg Williams toe: 6-4 setwinst.

Serena blaakte nu van vertrouwen en startte de set ditmaal met een ace. Muguruza kon haar eerste opslagspel van de tweede set ook eenvoudig winnen, maar van 1-1 liep Serena in geen tijd uit naar 5-1, waarbij de Spaanse nog amper een punt kon maken. Het einde leek nabij, maar Muguruza dacht daar duidelijk anders over: ze brak op love terug, behield haar service en kwam opnieuw op 0-40 op de opslag van Williams. Die vuurde echter 2 aces en een winnende opslag af om terug te komen tot 40-40, maar 2 breakpunten later kon de Spaanse toch 5-4 maken. De wedstrijd leek helemaal te keren, maar nu was het Williams die met 3 punten op rij onmiddellijk op 0-40 kwam. De forehand rechtdoor van Muguruza in het daaropvolgende punt landde net naast de lijn, wat meteen de winst voor Williams betekende met 6-4 en 6-4.

De 21e Grand Slamtitel in het enkelspel voor Serena Williams is zo een feit, enkel Steffi Graf heeft er nog eentje meer. In de open era is Williams ook de oudste winnares ooit van een Grand Slamtoernooi. Muguruza houdt aan haar finaleplaats een stek in de top 10 over.

 


 
[alert type=”info” title=”Damesfinale”]
Serena Williams (USA) [1] def. Garbine Muguruza (ESP) [20] 6-4 6-4
[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws