Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon versoepelt kledingvoorschriften voor vrouwen en meisjes

Wimbledon versoepelt kledingvoorschriften voor vrouwen en meisjes

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Vanaf volgend jaar mogen vrouwen en meisjes op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) een donkere onderbroek of middellange short dragen. “We willen een potentiële bron van angst wegnemen”, klinkt het.

Aan de regel van spierwitte outfits op Wimbledon is nog nooit geraakt geweest en dus wordt de (kleine) versoepeling van de All England Club in tenniskringen bijna revolutionair genoemd.

Nochtans zorgt de all-white regel op Wimbledon al jaren voor discussie bij speelsters. Gewezen olympisch kampioene Monica Puig (grote foto bovenaan) vertelde ooit dat ze voor elke Wimbledon bad dat het toernooi niet zou samenvallen met haar menstruatie. “Dat ik op zo’n moment volledig in het wit moest spelen, zorgde voor mentale stress.”

De Britse Heather Watson (WTA-135) was enkele jaren geleden één van de eerste speelsters die openlijk sprak over welke impact ongesteldheid kan hebben op de sportieve prestaties van een tennisster. “Met de media wordt daar niet vaak over gepraat, maar onder de speelsters is dit echt wel een onderwerp waarover wordt gediscussieerd rond de periode van Wimbledon”, klonk het.

Geluisterd naar feedback

Omdat steeds meer tennissters hun zorgen uitten, besloot de All England Club in te grijpen. Er vonden gesprekken plaats met de WTA, kledingfabrikanten en zelfs medische teams werden betrokken bij de zoektocht naar een oplossing.

Sally Bolton, algemeen directeur van de All England Club, hoopt alvast dat de aanpassing van de regels speelsters zal helpen om zich voluit te kunnen concentreren tijdens het toernooi. “We zijn vastbesloten om de speelsters te ondersteunen en te luisteren naar hun feedback over hoe ze het beste kunnen presteren. We hopen dat we nu een potentiële bron van angst hebben weggenomen.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Magali Kempen - © Leo Stolck

Kempen stunt tegen Van Uytvanck in Angers

Magali Kempen (WTA-224) heeft de tweede ronde bereikt op het WTA 125-toernooi van Angers ($ 115 000). In een Belgische wedstrijd ging ze verrassend voorbij derde reekshoofd Alison Van Uytvanck (WTA-55).

LEES MEER