Home » Grand Slam » Wimbledon » #Wimbledon18: Preview dag 10: Halve finales bij de vrouwen en Gérard begint aan zijn toernooi

#Wimbledon18: Preview dag 10: Halve finales bij de vrouwen en Gérard begint aan zijn toernooi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dag tien alweer van Wimbledon met de halve finales bij de vrouwen op het programma, twee bijzonder interessante affiches.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belgen

Slechts één landgenoot maakt vandaag zijn opwachting. Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-6), die van de organisatie een wildcard kreeg, neemt het op tegen Gordon Reid (ITF Wheelchair-5). De Brit won twee jaar geleden nog voor eigen volk. Bij winst wacht in de halve finale de winnaar van het duel tussen de Japanner Shingo Kunieda (ITF Wheelchair-1) en de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-3).

© Joachim Gérard
© Joachim Gérard

Matches of the day

De eerste halve finale bij de vrouwen is die tussen Jelena Ostapenko (WTA-12) en Angelique Kerber (WTA-10). Beide dames maakten al indruk op het heilige gras en vooral Ostapenko verbaasde vriend en vijand. De nog altijd maar 21-jarige Letse kon de voorbije maanden nauwelijks een match winnen, maar haalt op Wimbledon weer haar beste tennis naar boven. Ostapenko is bovendien de enige halvefinaliste die nog geen set moest prijsgeven. En dus is Kerber maar beter op haar hoede. Het wordt het eerste onderlinge duel.

Daarna mogen Julia Görges (WTA-13) en Serena Williams (WTA-181) zich van hun beste kant laten zien op Centre Court. De 29-jarige Duitse draait al een tijdje mee op het profcircuit, maar wist tot vorige week op een Grand Slam nog nooit de achtste finales te halen. Het staat in schril contrast met de resultaten en het palmares van haar opponente. Williams, die in de vorige ronde wel diep moest gaan tegen Camila Giorgi (WTA-52), aast op een zevende Wimbledon-titel. Vorige maand namen beide dames het al eens tegen elkaar op. In Parijs trok Williams aan het langste eind met 6-3 en 6-4.

[alert title=Programma dag 10”]

De Belgen

QF: Joachim Gérard (BEL) vs. Gordon Reid (GBR)

Matches of the day

SF: [12] Jelena Ostapenko (LAT) vs [11] Angelique Kerber (GER)
Centre Court, eerste partij om 14.00 uur Belgische tijd

SF: [13] Julia Görges (GER) vs. [25] Serena Williams (USA)
Centre Court, tweede partij om 14.00 uur Belgische tijd

Het volledige programma vind je hier terug.

[/alert]

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS