Home » Grand Slam » Wimbledon » #Wimbledon18: Round-up dag 11: Anderson en Isner kloppen overuren, Gérard grijpt naast plaats in finale

De eerste halve finale van de dag nam meteen het merendeel van het programma over. Met Joachim Gérard (ITF-7) verdwijnt de laatste Belg van de tabellen op Wimbledon.

De Belgen

Joachim Gérard (ITF-7) nam het in de halve finale van het rolstoeltennis op tegen Gustavo Fernandez (ITF-3). Gérard legde het vuur aan de schenen van de tweevoudige grandslamkampioen. Na de eerste set vrij kansloos verloren te hebben, kwam de Belg terug in de wedstrijd en won de tweede manche. Hij moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de beslissende manche. Het werd 2-6, 6-4 en 1-6 na 1 uur en 46 minuten.

In het invitational doubles speelde Kim Clijsters opnieuw een dubbelpartij samen met Rennae Stubbs. Zij versloegen Tracy Austin en Anne Keothavong met 6-3 en 6-3.

Matches of the day

De eerste halve finale bij de mannen werd gespeeld tussen Kevin Anderson (ATP-8) en John Isner (ATP-10). Beide heren staan bekend om hun stevige service en dat vertaalde zich in een erg spannende wedstrijd. Anderson haalde het uiteindelijk na een uitputtingsslag en staat zo voor de tweede keer in zijn carrière in de finale van een grandslamtoernooi. Hij is de eerste Zuid-Afrikaan die de finale op Wimbledon haalt sinds 1921. Het gezicht van de Zuid-Afrikaan na zijn zege sprak boekdelen: hij was compleet uitgeput en had enorm veel respect voor zijn tegenstander.

Het dak ging dicht en Rafael Nadal (ATP-1) en Novak Djokovic (ATP-21) begonnen om acht uur plaatselijke tijd nog aan hun wedstrijd. Het is de 52e keer dat beide heren elkaar in de ogen kijken in het profcircuit. De Serviër begon het best aan de wedstrijd en speelde een nagenoeg foutloze eerste manche. Djokovic haalde zowat alles terug en haalde dan ook dankzij één break de set voorsprong binnen.

Nadal moest zich herpakken en kwam stilaan beter in de wedstrijd.De foutenlast steeg bij de Serviër en het nummer één van de wereld kwam op een 5-2 voorsprong. De Spanjaard had moeite met uit te serveren maar slaagde erin de wedstrijd weer in evenwicht te brengen. Het aanwezige publiek kreeg een knappe wedstrijd voorgeschoteld.

De derde set was er een op het scherpst van de snede. Beide spelers gaven elkaar weinig cadeaus en een tiebreak moest de beslissing brengen. Hierin wisselden de kansen maar Djokovic pakte de leiding. De wedstrijd werd stilgelegd door de avondklok bij een 6-4, 3-6, 7-6 (9) stand in het voordeel van de Serviër.

Moment van de dag

Wanneer de wedstrijd voor die van jou uitloopt: wat doe je dan? Juist ja… knikkeren!