Home » Grand Slam » Wimbledon » #Wimbledon18: Round-up dag 13: Djokovic glundert met dertiende grandslamtitel

#Wimbledon18: Round-up dag 13: Djokovic glundert met dertiende grandslamtitel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het doek is gevallen over Wimbledon. Bij de mannen kroonde Novak Djokovic (ATP-21) zich tot kampioen in een driesetter tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-8) en pakte zo zijn vierde Wimbledontitel en dertiende grandslamzege.

Matches of the day

Djokovic startte in de finale tegen opslagkanon Anderson als favoriet en maakte deze rol in de eerste set meteen waar. Hij verzilverde in het eerste game een breakbal en herhaalde dit later in de eerste set. De Serviër liet Anderson niet meer terugkeren en won de eerste set met 6-2.

In de tweede set bleef Djokovic de partij domineren. De drievoudige Wimbledonwinnaar ging alweer twee keer door Andersons opslag en haalde de set opnieuw met 6-2 binnen.

De derde set leverde een spannender spel op. Anderson knokte zich naar drie setballen maar kon het niet afmaken tegen een sterk serverende Djokovic. In de beslissende tiebreak moest de Zuid-Afrikaan met 7-3 het onderspit delven. Djokovic kroont zich zo voor de vierde keer in zijn loopbaan tot eindwinnaar van Wimbledon.

De 31-jarige Djokovic wint op Wimbledon zijn eerste grandslam sinds Roland Garros in 2016. Voor de Serviër is het zijn dertiende grandslamtitel. Hij komt op de vierde plaats in de all-time ranglijst van aantal grandslamtitels, na Roger Federer (ATP-2) (20 grandslamtitels), Rafael Nadal (ATP-1) (17 grandslamzeges) en Pete Sampras (14 grandslamzeges). Maandag zal Djokovic ook naar de tiende plaats op de ATP-ranking klimmen.

In de finale van het gemengd dubbelspel triomfeerde het Oostenrijks-Amerikaanse duo Alexander Peya (ATP D-19) en Nicole Melichar (WTA D-33) tegen het Wit-Russisch-Britse duo Victoria Azarenka (WTA D-423) en Jamie Murray (ATP D-13).

De Belgen

In de finales van het invitational doubles was er gemengd succes voor de Belgen. Kim Clijsters haalde het bij de vrouwen samen met Rennae Stubbs van Martina Navratilova en Cara Black. Bij de heren moest Xavier Malisse samen met Colin Fleming de duimen leggen tegen Tommy Haas en Mark Philippoussis.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden