Home » Geen categorie » Winnende Djokovic op rand van uitschakeling tegen Nishikori

Winnende Djokovic op rand van uitschakeling tegen Nishikori

Winnende Djokovic op rand van uitschakeling tegen Nishikori

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Novak Djokovic (ATP-1) heeft dit jaar bijna in elke toernooi dat hij al meedeed de finale gehaald en deze ook gewonnen. Op zaterdag moest hij tegen Kei Nishikori (ATP-6) in de halve finale van het Master-toernooi in Rome spelen. De Serviër had in de laatste onderlinge ontmoetingen steeds redelijk vlot gewonnen.

In de eerste set was het enkel Nishikori wat de klok sloeg. De Japanner speelde de ene na de andere fenomenale bal en ging twee keer door de opslag van Djokovic: 6-2. Hij speelde wellicht zijn beste tennis van het jaar. In de tweede set ging Djokovic een tempo hoger spelen, maar Nishikori kon zonder problemen aanklampen. Het publiek werd verwend en kreeg galatennis te zien. Met een zeer late break haalde de Serviër de set met 6-4 binnen.

In de derde set ging Djokovic al heel snel door de opslag van Nishikori. De Japanner bleef echter aanklampen en brak terug. De beide topspelers hielden elkaar vanaf dan in evenwicht en de set ging na meer dan 3 uur naar een tiebreak. Nishikori stond 3-1 voor in deze tiebreak, maar de Serviër gaf niet op en won na enkele makkelijke fouten van zijn tegenstander met uiteindelijk: 2-6, 6-4, 7-6(5) cijfers.

In de finale neemt hij het op tegen Andy Murray (ATP-3). Dezelfde finale als vorige week op het Masters-toernooi van Madrid.

De hoogtepunten van beide halve finales:

koen

koen

Meer nieuws