Home » Billie Jean King Cup » Winnende team Billie Jean King Cup krijgt exclusief jasje: “Als inspiratie voor gendergelijkheid”

Winnende team Billie Jean King Cup krijgt exclusief jasje: “Als inspiratie voor gendergelijkheid”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Naast een trofee, zal er dit jaar een extraatje worden geschonken aan het winnende team van de Billie Jean King Cup: een exclusief ‘Billie Blue’-jasje, geïnspireerd door Billie Jean King.

Het jasje werd ontworpen door het Amerikaanse luxe modemerk Tory Burch, dat ook de officiële kleding leverancier van de Billie Jean King Cup is. De ‘Billie Blue’ is het dames-equivalent van het prestigieuze groene jasje dat wordt uitgereikt aan mannelijke winnaars op de Masters-golf in de Augusta National, één van de meest herkenbare momenten in de sport.

‘Billie Blue’ is een kleur die King vaak droeg tijdens haar tenniscarrière. Volgens de gewezen grandslamwinnares, die gezien wordt als een pionier in de strijd voor vrouwen- en LGBTQ-rechten in de sport, gaat het om meer dan zomaar een jas. “Dit is een mijlpaal in de vrouwensport. Het is een kledingstuk dat staat voor ambitie, gendergelijkheid en de enorme vooruitgang die vrouwen in de sport hebben geboekt”, klinkt het. “Het moet jonge meisjes inspireren om in de toekomst hun land te willen vertegenwoordigen in de wereldbeker tennis voor vrouwen.”

Bekijk hieronder de voorstelling van het jasje met King en Burch:

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Magali Kempen - © Leo Stolck

Kempen stunt tegen Van Uytvanck in Angers

Magali Kempen (WTA-224) heeft de tweede ronde bereikt op het WTA 125-toernooi van Angers ($ 115 000). In een Belgische wedstrijd ging ze verrassend voorbij derde reekshoofd Alison Van Uytvanck (WTA-55).

LEES MEER