Home » Geen categorie » Wisselend succes voor Belgen in Qatar

Wisselend succes voor Belgen in Qatar

Wisselend succes voor Belgen in Qatar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joris De Loore (ATP-487) heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de kwartfinale van de 6th Qatar ITF Futures 2015 ($ 10 000). Voor Laurens Verboven (ATP-1102) zit het enkeltoernooi er op. Michaël Geerts (ATP-460) is wel nog in de running. Verboven en De Loore dubbelen ook samen nog verder. 

De Loore is vierde reekshoofd op het hardcourt in Qatar. Zowel in zijn eerste als in zijn tweede ronde kende hij weinig tegenstand. Hij versloeg achtereenvolgens de Rus Markos Kalovelonis (ATP-326) en de wildcardspeler Mubarak Shannan Zayid (ATP-2213) uit Qatar. Kalovelonis kon De Loore slechts drie spelletjes afsnoepen, Zayid deed iets beter maar moest met 6-1 en 6-4 afdruipen.

Laurens Verboven verging het minder goed. Hij speelde in zijn eerste ronde een stevige driesetter tegen lucky loser Fredrik Ask (ATP-2014) uit Noorwegen. Verboven won met 6-2, 5-7 en 7-5. In de tweede ronde was de Brit Luke Bambridge (ATP-291) echter een maatje te sterk. Met 6-3 en 6-4 maakte hij een einde aan het enkeltoernooi van Verboven.

Ook Antwerpenaar Michaël Geerts (ATP-460) kwam aan de bak in Qatar. Als zesde reekshoofd won hij zijn eerste ronde tegen de Brit Robbie Ridout (ATP-1013). Na een 6-2 winst in de eerste set en een 2-0 voorsprong, kreeg Geerts de overwinning cadeau dankzij opgave van Ridout. Hij komt nu uit tegen de Italiaan Pietro Licciardi (ATP-435). 

 

 

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws