Home » Geen categorie » Wisselend succes voor de Belgen in Birmingham

Wisselend succes voor de Belgen in Birmingham

Wisselend succes voor de Belgen in Birmingham

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het WTA-toernooi van Birmingham ($710,000) kwamen vandaag met Yanina Wickmayer en Alison Van Uytvanck al meteen twee Belgische speelsters aan de bak. Helaas werd het geen volledig succesverhaal. Van Uytvank ging in twee korte sets onderuit, Wickmayer haalde de tweede ronde wel. 

Alison Van Uytvanck (WTA-92) stond in de eerste ronde oog in oog met Varvara Lepchenko (WTA-59). Geen nobele onbekende voor onze landgenote, want eerder dit jaar verloor ze met 6-2 6-2 van de Amerikaanse op het toernooi van Indian Wells. Ook op het gras van Birmingham kreeg Van Uytvanck amper vier spelletjes op het scorebord. Lepchenko liep al snel 5-2 uit, Van Uytvanck kwam nog even opzetten, maar verloor toch de eerste set met 6-4. In de tweede set was het verzet gebroken en Lepchenko stoomde door naar 6-4 6-0-winst.

Yanina Wickmayer (WTA-54) verging het beter in haar eerste rondepartij. Tegen de Servische Bojana Jovanovski, 46e op de ranglijst en 10e reekshoofd in Birmingham, begon Wicky weliswaar als underdog. Meteen werd echter duidelijk dat ze stilaan terug naar haar beste vorm toegroeit. Wickmayer brak al vroeg in de wedstrijd door de opslag van Jovanovski, redde bij 5-4 een handvol breakpunten en sloeg zelf toe op haar derde setpunt. De tweede set ging gelijk op, maar bij 2-2 plaatste onze landgenote de beslissende break. Bij 5-4 aarzelde ze geen moment om de wedstrijd uit te serveren. In de tweede ronde treft Wickmayer Coco Vandeweghe of Zarina Diyas.

Ook Kirsten Flipkens (WTA-25) komt deze week in actie in Birmingham. Zij is als vierde reekshoofd vrijgesteld in de eerste ronde. In ronde twee ontmoet ze de Italiaanse Camila Giorgi of thuisspeelster Katy Dunne.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws