Home » Geen categorie » Wisselend succes voor de Belgen in Le Havre

Wisselend succes voor de Belgen in Le Havre

Wisselend succes voor de Belgen in Le Havre

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Le Havre (Frankrijk, $15 000) hebben de Belgische tennisdames een drie op vijf gescoord. Kimberley Zimmermann (WTA-415) staat zelfs al in de kwartfinale. 

Zimmermann, het derde reekshoofd, won in de eerste ronde van thuisspeelster Alice Robbe (NG) met 4-6, 6-2 en 6-1. Haar tegenstander in de tweede ronde, de Duitse Franziska Kommer (NG), geeft forfait waardoor Zimmermann meteen in de kwartfinale staat.

Een mindere dag voor Elyne Boeykens (WTA-340) die als eerste was geplaatst in Le Havre. Zij liet zich verrassen door de Italiaanse Martina Colmegna (WTA-595). Boeykens verloor de partij met 2-6 en 3-6. Ook Klaartje Liebens (WTA-631) ligt uit het toernooi. Zij moest met 2-6 en 5-7 haar meerdere erkennen in Theo Gravouil (WTA-517).

Deborah Kerfs - © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

Deborah Kerfs – © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

De als zevende geplaatste Deborah Kerfs (WTA-564) had geen moeite met haar tegenstander. De Britse Emily Appleton (WTA-783) kon niet veel inbrengen. Kerfs won de wedstrijd met 6-0 en 6-1 en mag het nu opnemen tegen Marine Partaud (WTA-632). De Belgische kon in 2015 hun enige eerdere ontmoeting winnen.

Tot slot kon Catherine Chantraine (WTA-800) een overwinning laten optekenen tegen de Spaanse Julia Payola (WTA-822). Chantraine won relatief eenvoudig met 6-3 en 6-2 en moet het nu opnemen tegen de qualifier Varvara Gracheva (NG). Gracheva versloeg in de eerste ronde verrassend het tweede reekshoofd.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws