Home » Nieuws » Wisselend succes voor de Belgen in Miami

Wisselend succes voor de Belgen in Miami

Op het WTA-toernooi van Miami (Verenigde Staten, WTA 1000) heeft Elise Mertens (WTA-28) haar tweede ronde verloren met 2-6 en 2-6 tegen Taylor Townsend (WTA-72). Greet Minnen (WTA-79) won van Lesia Tsurenko (WTA-40) met 7-5 en 6-1 en staat voor het eerst in de derde ronde in Miami.

Mertens, die vrijgesteld was in de eerste ronde en vorig jaar nog de vierde ronde bereikte in Miami, was niet opgewassen tegen de Amerikaanse Townsend.

De Belgische, 25e reekshoofd, kwam al snel 0-4 achter en die achterstand maakte ze niet meer goed.

In set twee begon Mertens aanvankelijk goed, maar ze kon het niet volhouden. Townsend had Mertens helemaal in haar greep. Mertens sloeg slechts 46% eerste opslagen binnen. Zo stond de 2-6 en 2-6 op het bord na 1 uur en 18 minuten.

(lees verder onder de post op X)

Meer succes voor Minnen

De 26-jarige Minnen verloor aanvankelijk in de kwalificaties, maar werd in extremis opgevist als lucky loser door het verstek van Barbora Krejcikova (WTA-21).

Omdat Krejcikova reekshoofd was en vrijgesteld was in de eerste ronde, kwam Minnen meteen in de tweede ronde terecht. Daar speelde ze tegen de Oekraïense Tsurenko.

De eerste set was evenwichtig, al stond de Belgische wel meteen 0-3 in het krijt. Ze moest zelfs een setpunt wegwerken, maar haalde alsnog de set binnen met 7-5.

In set twee was er van het niveau van Tsurenko van in de eerste set niet veel meer te bespeuren. De vijfde wedstrijdbal was de goede voor Minnen. Haar tegenstandster is nog niet bekend.

Het is Minnen’s tweede overwinning van het seizoen op de hoofdtabel van een WTA-toernooi.