Home » ATP Finals » Wisselend succes voor de Belgische mannen in Chinese Zhuhai

Wisselend succes voor de Belgische mannen in Chinese Zhuhai

Wisselend succes voor de Belgische mannen in Chinese Zhuhai

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ATP 250-toernooi van Zhuhai in China werd Kimmer Coppejans (ATP-186) uitgeschakeld in het enkel, maar dubbelden Sander Gillé (ATP D-20) en Joran Vliegen (ATP D-21) zich een weg tot in de halve finale.

Aangezien de wereldtop vooralsnog niet stormloopt voor de comeback van China op het internationale tenniscircuit, biedt dat mogelijkheden voor de Belgen om – met het oog op de Finals in november – nog extra punten te pakken in Azië.

Zo waagde Coppejans zijn kans in de moderne stad Zhuhai én met succes. In zijn eerste ronde won de Belg tegen de 25-jarige Amerikaan Aleksandar Kovacevic (ATP-116) met 7-6 (4) en 6-1.

In de tweede ronde viel diens landgenoot Mackenzie McDonald (ATP-39) wel nipt te sterk uit. Na een sterke partij van 2 uur en 9 minuten, moest Coppejans zich gewonnen geven tegen het zesde reekshoofd: 6-4, 3-6 en 2-6.

Dubbel met Team Sandoran

In het dubbel zijn onze landgenoten van Team Sandoran wel nog in de running. Gillé en Vliegen kozen er bewust voor om naar China af te reizen en hopen zo nog punten te pakken om een plekje bij de beste acht dubbelteams van het jaar te bekomen op de ATP Finals.

Als eerste reekshoofd, schopten ze het tot dusver tot in de halve finale in Zhuhai. Daarin ontmoeten ze maandag de Amerikaanse derde reekshoofden Nathaniel Lammons (ATP D-27) en Jackson Withrow (ATP D-28).

In de zogeheten Race naar de ATP Finals, staan Gillé en Vliegen momenteel virtueel elfde, op nog geen honderd punten van de top acht die recht geeft op een ticket voor de Finals.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws