Home » Grand Slam » Wimbledon » Wisselende resultaten voor Belgen in dubbelspel Wimbledon

Wisselende resultaten voor Belgen in dubbelspel Wimbledon

Wisselende resultaten voor Belgen in dubbelspel Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag vijf van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) stonden er heel wat dubbelwedstrijden op het programma. Wij zetten de Belgische resultaten op een rijtje.

Elise Mertens (WTA D-8) en Storm Hunter (WTA D-7) plaatsten zich vroeg op de dag voor de tweede ronde van het dubbelspel. Kirsten Flipkens (WTA D-49) volgde het voorbeeld van Mertens, samen met de Hongaarse Timea Babos (WTA D-61) was ze met 6-3 en 6-4 te sterk voor tiende reekshoofden Asia Muhammad (WTA D-35) en Giuliana Olmos (WTA D-16). In de tweede ronde volgt een duel met Lauren Davis (NG) en Rosalie Van der Hoek (WTA D-149).

Ook Greet Minnen (WTA D-56) plaatste zich met Anna Bondar (WTA D-50) voor de tweede ronde. Het Belgisch-Hongaarse duo klopte wildcards Makenna Jones (WTA D-107) en Sloane Stephens (WTA D-336) met 6-2 en 7-6 (4). In de tweede ronde wachten vijfde reekshoofden Desirae Krawczyk (WTA D-10) en Demi Schuurs (WTA D-12).

Ysaline Bonaventure (WTA D-319) en Maryna Zanevska (WTA D-459) werden op het nippertje opgevist voor de hoofdtabel. Ze verloren met 4-6 en 4-6 van Fang-Hsien Wu (WTA D-60) en Lin Zhu (WTA D-115).

Gemengd dubbelspel

Van de drie landgenoten die in actie kwam in het gemengd dubbelspel wist enkel Joran Vliegen (ATP D-25) zijn eerste wedstrijd te winnen. Samen met Yifan Xu (WTA D-27) klopte hij tweede reekshoofden Neal Skupski (ATP D-2) en Desirae Krawczyk (WTA D-10) met 4-6, 7-6 (8) en 6-4. In de tweede ronde wacht Alex De Minaur (ATP D-158) met zijn Britse vriendin Katie Boulter (NG).

Sander Gillé (ATP D-23) was samen met de nse Miyu Kato (WTA D-31) neit opgewassen tegen zevende reekshoofden Mate Pavic (ATP D-17) en Lyudmyla Kichenok (WTA D-15), ze verloren met 3-6 en 5-7.

Ook Flipkens redde het niet aan de zijde van Edouard Roger-Vasselin (ATP D-10). Het Belgisch-Franse duo moest met 6-1, 6-7 (6) en 2-6 het hoofd buigen tegen de Britse wildcards Jonny O’Mara (ATP D-128) en Olivia Nicholls (WTA D-72).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws