Home » Grand Slam » US Open » Wisselvallige Goffin stoot door naar derde ronde US Open

Wisselvallige Goffin stoot door naar derde ronde US Open

Wisselvallige Goffin stoot door naar derde ronde US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-10) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de US Open. De Luikenaar haalde het moeizaam in vier sets van de Nederlander Robin Haase (ATP-49).

Goffin kon vooraf uitstekende statistieken voorleggen, in onderlinge ontmoetingen stond het 5-1 voor onze landgenoot. Op Roland Garros zorgde Haase bijna voor een verrassing, maar Goffin wist een 0-2 achterstand in sets nog goed te maken. De Luikenaar begon goed aan de partij in New York en won de eerste set vrij makkelijk met 6-2.

Een ander verhaal in de tweede set, Haase begon beter te spelen en mocht bij 3-5 serveren voor de set. Goffin sleepte nog een tiebreak uit de brand, maar verloor die kansloos met 6-7 (1). In de derde deelde Goffin opnieuw de lakens uit, hij mocht bij 5-3 serveren voor de set maar Haase maakte het onze landgenoot nog lastig. Goffin bleef echter kalm en won de derde set met 6-3.

Na de derde set volgende een hittepauze. Haase kreeg een warning omdat hij te laat begon met serveren en begon meteen te mopperen. De Nederlander raakte zijn concentratie kwijt en Goffin maakte daar dankbaar gebruik van. Set vier ging met 6-2 naar Goffin. Jan-Lennard Struff (ATP-58) wordt de tegenstander van Goffin in de derde ronde, de Luikenaar won al vier keer van de Duitser.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws