Home » Padel » WK Padel Junioren in Paraguay: België behaalt twaalfde plaats

WK Padel Junioren in Paraguay: België behaalt twaalfde plaats

Afgelopen week (13 tot 18 november) vond in het Paraguayaanse Asunción het WK Padel voor Junioren plaats. Zestien landen streden om de wereldtitel. Ons land werd twaalfde.

Leerrijke ervaring

In de groepsfase stonden de Belgische jongens tegenover Frankrijk, Italië en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Frankrijk en Italië waren te sterk, maar winnen lukte wel tegen de VAE. Dat resulteerde in een derde plaats in hun poule, wat betekende dat België speelde voor de negende tot zestiende plaats.

Daar won ons land met 2-1 tegen Egypte, maar waren Ecuador en Chili met telkens 1-2 net iets beter. Zo werd België twaalfde.

De uiteindelijke winnaar van het WK, zowel bij de jongens als de meisjes, was Spanje, dat in de finale Zweden klopte.

Axelle Moens en Nanou Vereertbrugghen namen deel aan het U14 Open Kampioenschap. Ze kregen in de eerste ronde meteen topland Spanje voor de kiezen, wat resulteerde in een 1-6 en 2-6-nederlaag.