Home » Grand Slam » US Open » Woodbrigde: “Erg voor Murray, maar hij heeft de draw overhoop gehaald”

Woodbrigde: “Erg voor Murray, maar hij heeft de draw overhoop gehaald”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ex-tennisser Todd Woodbridge toonde medelijden met de blessure van Andy Murray (ATP-2) maar was tegelijkertijd erg kritisch voor de Brit. Door het terugtrekken van Murray, is de US Open uit evenwicht. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het leek er eerst op dat de Brit toch zou klaar raken voor het laatste grandslamtoernooi van het jaar, maar hij gaf vlak voor de start toch verstek. Een slepende heupblessure speelde hem nog te veel parten. Woodbrigde, winnaar van 22 Grand Slam dubbeltitels en een Olympisch gouden dubbelmedaille, is kritisch voor de late afzegging van Murray. De Australiër is nu tenniscommentator.

“Ik vind het jammer voor Murray maar hij heeft zonet de draw van de US Open verpest. Het zou beter zijn geweest als Roger Federer (ATP-3) en Rafael Nadal (ATP-1) in twee andere helften zouden zitten”, aldus Woodbrigde in een tweet.

Door de deelname van Murray werd Federer in dezelfde tabelhelft ingedeeld als Nadal. Moest Murray voor de draw hebben afgezegd, dan zou dat anders zijn. Dit heeft volgens Woodbrigde ook gevolgen voor de toeschouwers.

“Voor de kijkcijfers scoren Federer en Nadal het beste. Als ze in dezelfde tabelhelft zitten, spelen ze telkens op dezelfde dag. Dit laat telkens een gat voor de toeschouwers.”

 

koen

koen

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER