Home » Davis Cup » Wordt forfait van Canada voor dubbelspel België fataal?

Wordt forfait van Canada voor dubbelspel België fataal?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Davis Cup Finals is er commotie ontstaan na het forfait van Canada voor het dubbelspel tegen de Verenigde Staten. De forfaitscore zou nare gevolgen kunnen hebben voor het Belgische team.

Canada plaatste zich dinsdagavond als eerste voor de kwartfinale door hun 2-0 overwinning tegen de Verenigde Staten, Denis Shapovalov (ATP-15) bezorgde zijn land het beslissende punt. Het Canadese team besloot om het dubbelspel te laten schieten, maar kreeg hiervoor geen sanctie omdat een onafhankelijke arts vaststelde dat drie van de vier spelers onbeschikbaar waren.

De Verenigde Staten kunnen wellicht een goed zaak doen door de 6-0 en 6-0 zege in het dubbelspel in de strijd om de twee beste tweedes die doorstoten naar de kwartfinale. Dat kan bijvoorbeeld nadelig zijn voor België, mocht ons land verliezen van Australië.

Novak Djokovic (ATP-2) was niet te spreken over het forfait: “Die 6-0, 6-0 kan de Amerikanen een groot voordeel opleveren”. Andy Murray (ATP-126) trad hem bij: “Voor Canada maakt die wedstrijd misschien niets uit, maar voor veel andere landen kan het grote gevolgen hebben.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS