Home » Grand Slam » Australian Open » Wozniacki in tranen na verlies: “Dit is het perfecte afscheid, ik heb mijn droom waargemaakt”

Wozniacki in tranen na verlies: “Dit is het perfecte afscheid, ik heb mijn droom waargemaakt”

Wozniacki in tranen na verlies: “Dit is het perfecte afscheid, ik heb mijn droom waargemaakt”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Caroline Wozniacki (WTA-36) heeft haar laatste officiële wedstrijd gespeeld. Ze verloor in de derde ronde van de Australian Open van Ons Jabeur (WTA-78).

Meer dan twee uur duelleerden beide dames om de overwinning, maar uiteindelijk was het Jabeur die met 7-5, 3-6 en 7-5 aan het langste eind trok.

“Ik verlies hier in Melbourne meestal in de eerste ronde, dus ik ben heel blij dat ik nu in de vierde ronde sta”, vertelde Jabeur na afloop. “Ik was wel een beetje zenuwachtig omdat ik tegen Caroline moest spelen, maar ik ben tegelijk heel blij dat ik tegen haar mocht spelen. Zij is altijd een enorm voorbeeld voor mij en andere speelsters geweest.”

Nu wacht Jabeur Serena Williams (WTA-9)-killer Qiang Wang (WTA-29).

Na de wedstrijd werd de 29-jarige Wozniacki in de bloemetjes gezet tijdens een on court ceremonie. De Deense, die knuffels kreeg van haar man David Lee, haar ouders en haar broer hield het niet droog. “Normaal huil ik niet snel, maar toen ik mijn familie en man het moeilijk zag hebben, werd ik ook emotioneel”, klonk het.

“Ik heb heel veel geleerd als tennisster en ik zou niet de persoon zijn die ik nu ben zonder al die ervaringen. Het meest belangrijke dat ik geleerd heb, is dat waar je ook vandaan komt, welke huidskleur je ook hebt, of je nu klein of groot bent, alles is mogelijk als je een droom hebt en daarvoor gaat.”

“Ik had een droom als kind: ik wou een Grand Slam winnen en nummer 1 van de wereld zijn. Mensen dachten dat ik gek was omdat ik van een klein land kom, maar ik heb mijn dromen waargemaakt door er elke dag hard voor te werken. Daar ben ik erg trots op.”

WTA- en ATP-sterren zetten Wozniacki in de bloemetjes

Caroline Wozniacki  en familie - © Jimmie48 Tennis Photography
Caroline Wozniacki en familie – © Jimmie48 Tennis Photography

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws