Home » Geen categorie » Wozniacki krijgt zwaar verdict

Wozniacki krijgt zwaar verdict

Wozniacki krijgt zwaar verdict

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Caroline Wozniacki (WTA-3) presteerde niet naar behoren op de WTA Finals. Was het het einde van het seizoen dat haar parten speelde? Of schuilde er iets anders achter de glimlach van de blondine? De Deense geeft een woordje uitleg.

Wozniacki werd reeds in de poulefase van het officieuze wereldkampioenschap bij de dames uitgeschakeld. Ze won amper één wedstrijd en eindigde zo als voorlaatste van de witte groep. Na afloop bekende de 28-jarige Deense schone dat ze heeft af te rekenen met reumatoïde artritis.

Afgelopen zomer werd Wozniacki op een ochtend wakker en kon haar armen niet meer boven haar hoofd tillen. Artsen in het Canadese Montreal brachten haar het onheilspellende nieuws. Ze leed aan een auto-immuunziekte die een zwelling van de gewrichten en vermoeidheid kon veroorzaken. 

De speelster zelf gaf toe eerst in shock te zijn geweest: “Je voelt je een fitte atleet en plots word je ziek.” Ze blijft wel positief: “Er zijn manieren om je beter te gaan voelen. ik zocht de beste dokter op en startte meteen een behandeling. De ziekte kan alle kanten uit, maar met mij gaat het goed. De medicijnen die ik neem zijn geweldig en ik maak me geen zorgen. Mijn overwinning op de China Open, begin oktober, betekende dan ook heel veel voor mij. Die winst gaf me het geloof dat ik ervoor moet blijven gaan. Ik kan niets veranderen aan mijn ziekte maar ik ga keihard blijven werken.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws