Caroline Wozniacki (WTA-2) heeft -eindelijk- haar eerste grandslamzege gepakt. In de finale was ze in drie sets te sterk voor Simona Halep (WTA-1).

Wozniacki en Halep waren beiden al lang op jacht naar een eerste Grand Slam. De Deense begon het best aan de partij en kwam meteen op voorsprong, maar ze liet de voorsprong wegglippen en een tiebreak moest de beslissing brengen. Die ging met 7-6(2) naar Wozniacki.

Halep knokte zich echter terug in de wedstrijd en zette Wozniacki onder druk in de tweede set. De Roemeense had wel even verzorging nodig, maar haalde de set met 3-6 binnen. De derde set werd een ware thriller, de Deense kwam op voorsprong, maar Halep ging op én over haar tegenstandster. Bij 3-4 leek de Roemeense de beste papieren te hebben, maar Wozniacki brak nog twee keer en won drie spelletjes op rij. De Deense maakte het af bij haar eerste wedstrijd: 6-4!

Een dolgelukkige Wozniacki liet haar emoties de vrije loop. Haar eerste Grand Slam is eindelijk binnen, en als kers op de taart is ze ook nog de nieuwe nummer één van de wereld.

Halep feliciteerde Wozniacki en blijft vastbesloten om haar eerste Grand Slam te pakken: “Ik zal ervoor blijven vechten, het is de derde keer niet gelukt, maar misschien wel de vierde keer.” De Deense was dan weer overgelukkig: “Ik heb hier zoveel jaar van gedroomd, dit is heel erg emotioneel voor me, ik kan mijn tranen nauwelijks bedwingen”.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.