Home » Geen categorie » Wozniacki zou nummer één zijn volgens de ATP-puntentelling

Wozniacki zou nummer één zijn volgens de ATP-puntentelling

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Carolina Wozniacki (WTA-3) kende een mooi seizoensslot en ziet zich terug in de top drie van de wereld. Wanneer de vrouwen dezelfde puntentelling als de mannen volgden, zou haar ranking anders uitvallen. 

De Deense sluit het jaar af als nummer drie van de wereld, haar hoogste eindejaarsnotering sinds 2011. Deze plaats kreeg ze dankzij haar overwinning op de WTA-finals. Wanneer de puntentelling bij de mannen (de ATP) wordt gevolgd, zien we echter een ander resultaat. Daar zou Wozniacki de nummer één van de wereld geweest zijn. Dat berekenden de collega’s bij TennisMash.

Wanneer de herberekening wordt gemaakt voor de top twintig van het vrouwentennis, vallen nog enkele verschuivingen op. Zo tuimelt Simona Halep (WTA-1) naar de derde plaats, maar blijft Garbiñe Muguruza (WTA-2) op de tweede plaats. De US Open-kampioene Sloane Stephens (WTA-13) zou op de tiende plaats prijken, terwijl Venus Williams (WTA-5) ondanks een topseizoen een plaatsje lager zou uitkomen. Opvallend: Serena Williams (WTA-21) zou bij het ATP-puntensysteem op de 16e plaats terecht komen, een heel stuk hoger.

Verschil tussen ATP en WTA finals

De belangrijkste verklaring voor de positie van Wozniacki zit hem in het feit dat er tussen de ATP en WTA Finals grote verschillen zitten. In Londen, bij de mannen, kan de onverslagen winnaar 1500 punten meenemen: 200 punten voor elke poulewedstrijd plus 400 punten voor halvefinale winst en nog eens 500 punten voor de gewonnen finale. Wanneer een speler geen enkele wedstrijd wint in de poules, zou hij naar huis gaan zonder punten.

Bij de vrouwen in Singapore gaat een speelster die geen enkele wedstrijd kon winnen toch nog naar huis met 375 punten. Dat is meer dan een titelwinst op een ATP 250 of WTA International toernooi. Dit komt omdat de WTA 125 punten toekent voor elke verloren wedstrijd in de poules.

koen

koen

MEER NIEUWS