Home » WTA » WTA-baas Simon over Clijsters: “Kim is een kampioene en kampioenen hebben het winnen in zich”

WTA-baas Simon over Clijsters: “Kim is een kampioene en kampioenen hebben het winnen in zich”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

“Voor de WTA betekent de comeback van Kim Clijsters heel wat”, vertelt WTA-baas Steve Simon aan Tennisplaza. “Maar we mogen geen verwachtingen creëren”, voegt hij er meteen aan toe.

“Kim bewijst allereerst opnieuw dat een tennisster een gezin kan stichten en toch kan terugkeren op de tour. Nog belangrijker is echter dat zij een énorm icoon is, een fantastische ambassadrice voor onze sport”, aldus Simon. “Het is heel speciaal om haar terug te mogen verwelkomen.”

“Ik heb na haar aankondiging verschillende keren met haar gesproken en haar gezegd dat ze zichzelf geen druk hoeft op te leggen.” Het slechtste wat we volgens Simon kunnen doen, is verwachtingen creëren. “We moeten gewoon genieten van elk moment dat ze op de baan staat.”

Geen makkelijke eerste rondes meer

Hoe schat Simon Clijsters’ kansen in bij haar comeback in Dubai? “Dat Kim zo’n zware loting heeft, toont aan hoezeer het vrouwentennis de voorbije zeven jaar geëvolueerd is. Er zijn geen makkelijke eerste rondes meer, je krijgt als speelster niet langer de kans om te groeien in een toernooi.”

Kan Clijsters dit niveau dan nog wel aan? “Ongetwijfeld, zij is een kampioene en kampioenen hebben het in zich om te winnen. De mogelijkheden zijn er, maar het wordt afwachten of ze het ook zal waarmaken.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS