Home » Expert » WTA-ranking: wie heeft de meeste en minste punten te verdedigen op gravel?

WTA-ranking: wie heeft de meeste en minste punten te verdedigen op gravel?

WTA-ranking: wie heeft de meeste en minste punten te verdedigen op gravel?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Met het WTA-toernooi van Charleston (Verenigde Staten, $ 800 000) werd deze week het gravelseizoen geopend. Maar welke speelsters uit de top 20 hebben de komende maanden de meeste en de minste punten te verdedigen? Een overzicht.

Vooral Simona Halep (WTA-1) zal de komende weken ijzersterk moeten presteren als ze haar nummer één-positie niet wil verliezen. De Roemeense heeft dan wel een bonus van 1350 punten op Caroline Wozniacki (WTA-2) en 2170 punten op Garbiñe Muguruza (WTA-3), maar heeft liefst 3070 punten te verdedigen. De Deense daarentegen slechts 626 punten en de Spaanse amper 601 punten.

Ook Jelena Ostapenko (WTA-5), vorig jaar winnares van Roland Garros, moet vol aan de bak. Ze verdedigt 2645 punten. Een mindere prestatie op het Parijse gravel kan haar dus uit de top 10 doen tuimelen. Eveneens in de problemen: Kristina Mladenovic (WTA-19). De Française, vorig jaar finaliste in Stuttgart en Madrid en kwartfinaliste op Roland Garros, mag niet veel steken laten vallen wil ze in de top 20 blijven.

Jelena Ostapenko en Simona Halep - © Jimmie48 Tennis Photography
Jelena Ostapenko en Simona Halep – © Jimmie48 Tennis Photography

Opportuniteiten

Voor Sloane Stephens (WTA-9) ziet het er dan weer een pak beter uit. De Amerikaanse miste vorig jaar het gravelseizoen met een blessure en kan enkel maar klimmen op de wereldranglijst. Een nieuwe career high ligt voor het grijpen. Gouden kansen liggen er eveneens voor Petra Kvitova (WTA-10), Angelique Kerber (WTA-11), Julia Goerges (WTA-13), Madison Keys (WTA-4), Magdalena Rybarkova (WTA-17) en Ashleigh Barty (WTA-18).

Ook Elise Mertens (WTA-20) heeft geen al te slechte vooruitzichten. Onze landgenote haalde vorig jaar weliswaar de finale in Istanboel, maar heeft in totaal slechts 341 punten te verdedigen in het gravelseizoen (oftewel 15% van haar totaal).

[table id=16 /]

 

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws