Home » WTA » WTA schorst alle Chinese toernooien omwille van verdwijning Peng Shuai

WTA schorst alle Chinese toernooien omwille van verdwijning Peng Shuai

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De topman van de WTA, Steve Simon, heeft aangekondigd dat alle WTA-toernooien in China worden opgeschort.

Nadat de Chinese speelster Peng Shuai (WTA D-193) op 2 november een Chinese toppoliticus beschuldigde van seksueel misbruik, geraakte Peng vermist. Er is al weken bezorgdheid of Peng veilig is. Foto’s, video’s en een interview van Peng met de IOC konden de WTA niet overtuigen dat de Chinese speelster vrij en veilig is.

De WTA heeft als reactie op de verdwijning van Peng besloten om alle Chinese toernooien op te schorten. Topman Simon maakte het nieuws bekend: “Ik bewonder de moed en sterkte van Peng. Haar boodschap werd van het internet verwijderd en de discussie over dit thema werd gecensureerd in China.”

“Helaas hebben de Chinese leiders dit probleem niet geloofwaardig aangepakt. Hoewel we nu weten waar Peng is, heb ik serieuze twijfels dat ze vrij en veilig is. We herhalen als WTA onze vraag voor een transparant onderzoek naar de beschuldiging van seksueel misbruik door Peng.”

“Met de volledige steun van het directiecomité van de WTA kondig ik de onmiddelijke schorsing aan van alle WTA-toernooien in China en Hong Kong. Ik wil niet vragen aan onze atleten om competitie te spelen in een land waar Peng Shuai geen toestemming krijgt om vrij te communiceren en onder druk is gezet om haar beschuldiging over seksueel misbruik in te trekken.”

(lees verder onder de tweet)

Ondertussen kreeg de beslissing van de WTA op sociale media al de steun vanuit verschillende figuren uit de tenniswereld.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS